DSpace talpykla

Naršyti pagal pavadinimą

Naršyti pagal pavadinimą

Rūšiuoti pagal: Tvarka: Rezultatai:

  • Sinkevičius, Matas (2022-06-14)
    Tyrimų duomenimis, kas trečias Lietuvos gyventojas neturi bent vieno danties, o aprėpus visą pasaulį, šis dantų netekimo skaičius išauga dešimteriopai. Susiduriant su šia dažna dantų netekimo problema, tenka ieškoti ...
  • Matikonytė, Laura (2020-06-18)
    Temos aktualumas: Protezų fizinių ir estetinių savybių suderinamumas ant nuosavų dantų ir implantų dažnai kelia problemų dantų techniko ir odontologo praktikoje. Šiuolaikinė odontologija turėtų teikti tokią burnos priežiūrą, ...
  • Butautas, Ernestas (2021-06-23)
    Darbe išanalizuotas dabartinis „Šilko“ katilinės veikimo ir valdymo principas. Darbe modifikuota esama katilinės valdymo sistema taip, kad būtų galima valdyti katilinės galią bei uţsiduoti norimą atiduodamo termofikacinio ...
  • Marcinkevičius, Adas (2020-06-26)
    Netinkamai pritaikyta valdymo loginė seka gali lemti elektrostatinio filtro valymo našumo sumažėjimą. Dėl šios priežasties reikia tinkamai suprogramuoti pelenų šalinimo seką ir užtikrinti pastovų pelenų šalinimą iš ...
  • Zdanavičius, Simas (2023-06-15)
    Baigiamajame darbe pateikiama Biokuro padavimo į pakuros kuro bunkerį automatizavimo sistema. Sistemą sudaro programuojamas loginis valdiklis, ekranas proceso valdymui, jutikliai, kurie perduoda informaciją į valdiklį, ...
  • Drakšaitė, Kamilė (2020-06-17)
    Apžvelgti naujausi moksliniai straipsniai apie kiaulienoje galimas biologines rizikas bei kiaulienos skerdimo robotizavimo ypatumus. Sudaryti kiaulių skerdime naudojami žaliavų ir medžiagų aprašai (kiaulės, vanduo ir kt.) ...
  • Nakas, Marijus (2022-06-10)
    Automatizuotoje sistemoje yra 3 rezervuarai, juose yra kaupiama biomasė. Biomasę skirstyti į kitus rezervuarus naudojami siurbliai, o biomasės maišymui naudojamos maišyklės. Svarbu, kad sistema veiktų sklandžiai kitaip ...
  • Kvedaravičius, Arnas (2021-06-23)
    Automatizavimo linijoje yra 6 dozavimo taškai su priskirtomis svėrimo celėmis, penki yra atliekami dozatorių ir vienas papildomas rankiniu būdu. Kiekvienas medžiagos didmaišis yra išjudinamas suslėgto oro sistema, kad ...
  • Mikaila, Šarūnas (2018-06-20)
    Profesinio bakalauro baigimo darbe apžvelgiama svetainių kūrimo naujovės, analizuojami pavyzdžiai, pasiimta gerieji pavyzdžiai, kurie padeda išanalizuoti rinka. Pavyzdžiai naudojami internetinės svetainės kurimui. Darbo ...
  • Mačiulaitytė, Milena (2019-06-05)
    Darbas skirtas išsiaiškinti koks Birštono kurorto aktyvaus laisvalaikio paslaugų kokybės vertinimas. Ši tema aktuali dėl to, nes tobulėjant įvairioms technologijoms didėja ir paslaugų kokybė. Todėl šis tyrimas atskleis ar ...
  • Štangvaltas, Jonas (2020-06-23)
    Birštonas yra žinomas kaip sveikatingumo ir aktyvaus laisvalaikio kurortas. Miestas sparčiai auga žmonių ir objektų atžvilgiu, tačiau Birštono sporto centro veiklos ataskaitos duomenimis, sportuojančių žmonių skaičius ...
  • Jasevičius, Tomas (2019-06-04)
    Paslaugos yra neatsiejama žmogaus kasdienybės dalis. Įmonės teikiančios paslaugas konkuruoja dėl klientų. Tam, kad klientas būtų patenkintas svarbu užtikrinti paslaugų kokybę. Paslaugų kokybės užtikrinimas lemia klientų ...
  • Tevelionis, Erikas (2023-07-03)
    Švento Jono Nepomuko polichromuota skulptūra atkeliavus iš Biržų muziejaus “ SĖLA”. Pasak muziejaus “SĖLA” direktoriaus pavaduotojos Editos Lansbergienės. Skulptūra ankščiau stovėjusi ant Kvetkų Šv. Jono Krikštytojo katalikų ...
  • Kerbelis, Danielius (2019-06-05)
    Mokslinėje literatūroje yra ypatingai didelis susidomėjimas darbuotojų darbo užmokesčio diferencijavimui dėl veiksnių, nesusijusių su pasiekimais ir nuopelnais (pvz., rasės, lyties, amžiaus, etninės kilmės ir kt.), bei ...
  • Leskauskienė, Roberta (2020-06-15)
    Teorinėje dalyje analizuota grūdų maistinė vertė, glitimo poveikis ir įtaka žmogui. Išanalizuota kukurūzų, grikių miltų ir klevų sirupo cheminė sudėtis. Pasirinkta gaminti trijų rūšių biskvitinius šokoladinius keksus: su ...
  • Stanionis, Paulius (2019-06)
    Teorinėje dalyje aptarti pagrindiniai maitinimo įmonės tipo – bistro skiriamieji bruožai. Bistro restoranuose patiekiami kokybiški, tačiau ne tokie brangūs patiekalai, būdingas greitesnis aptarnavimas. Išanalizuota informacija ...
  • Mickūnaitė, Vaida (2020-06-26)
    Baigiamojo darbo tema – „Bitoprint“ žaidimo kortelių kūrimas“. Darbo tikslas – kuriant grafinių technologijų produktus, pritaikyti specialybės teorines žinias ir praktinio leidybos darbo įgūdžius. Profesinio bakalauro ...
  • Diliauskas, Kajus (2021-06)
    2020 metais prasidėjus COVID-19 pandemijai, daugeliui įmonių teko pakeisti įprastą darbo formą ir pradėti dirbti nuotoliniu būdu. Dirbant nuotoliniu būdu dažnai tenka naudoti daug skirtingų įrankių ir programų, kas dažnai ...
  • Bitkovaitė, Dovilė (2018-06-05)
    Bakalauro darbe yra išanalizuoti ir susisteminti įvairių Lietuvos ir užsienio autorių teoriniai viešojo sektoriaus sampratos aspektai. Pateikta Šakių rajono savivaldybės administracijos finansavimo sumų apskaita bendrame ...
  • Katkauskaitė, Samanta (2021-06-09)
    Teorinėje dalyje pateikiama vietos savivaldos samprata, savivaldybės biudžeto pajamų ir išlaidų sandara bei biudžeto plano rengimas, tvirtinimas ir jo vykdymo kontrolė. Analitinėje dalyje pateikiama Lazdijų savivaldybės ...