DSpace talpykla

AB „Vilkyškių pieninė” produkto įvedimas į Turkijos rinką marketingo priemonėmis

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Sveikackė, Greta
dc.contributor.author Sakalauskaitė, Ugnė
dc.date.accessioned 2022-07-18T10:35:27Z
dc.date.available 2022-07-18T10:35:27Z
dc.date.issued 2022-06-07
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5962
dc.description The theoretical part discusses the concept and classification of the product, the motives for the export of products, the ways / strategies of introducing the product to a foreign market, stages and consumer accessibility. The analytical part of the work presents the analysis of AB Vilkyškių pienine products, financial analysis of Lithuanian and foreign sales, potential market and consumer analysis. The main problem of the work - AB Vilkyškių pienine has not tried to export products to the Turkish market, but would like to explore the possibilities to expand into this market (Jamontaite, Ahmedova, Okumus, Ozturk, 2017), and according to Kyrdar and Karaca (2017) milk and dairy products are one when choosing food from the main categories in Turkey, the average Turkish citizen drinks about 26 kg of milk per year. So what decisions should be made in the process of introducing the products of AB Vilkyškių pienine to the Turkish market in order for it to be successful? The aim of the work is to determine the possibilities of introducing the product of AB Vilkyškių pienine to Turkey and to submit possible proposals. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje aptariama produkto samprata ir klasifikavimas, produktų eksporto motyvai, produkto įvedimo į užsienio rinką būdai/strategijos, etapai ir vartotojo pasiekiamumas. Analitinėje darbo dalyje pateikiama AB „Vilkyškių pieninė“ produktų analizė, finansinė Lietuvos ir užsienio pardavimų analizė, potencialios rinkos ir vartotojų analizė. Darbo problema - AB „Vilkyškių pieninė“ nėra bandžiusi eksportuoti produkciją į Turkijos rinką, tačiau noretų ištirti galimybes plėstis į šia rinką (Jamontaite, Ahmedova, Okumus, Ozturk, 2017), o pasak Kyrdar ir Karaca (2017) pienas ir pieno produktai yra viena iš pagrindinių kategorijų renkantis maisto produktus Turkijoje, vidutinis Turkijos pilietis per metus išgeria apie 26 kg pieno. Tad kokius sprendimus reikėtų priimti AB „Vilkyškių pieninė“ produktu įvedimo į Turkijos rinką procese, kad jis būtų sėkmingas? Darbo tikslas - nustatyti AB „Vilkyškių pieninė“ produkto įvedimo į Turkijos galimybes ir pateikti galimus siūlymus. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Produktas, įvedimas, Turkijos rinka, marketingo priemonės. en_US
dc.title AB „Vilkyškių pieninė” produkto įvedimas į Turkijos rinką marketingo priemonėmis en_US
dc.title.alternative Introduction of the Product of Vilkyškių Pieninė, AB to the Turkish Market by marketing means en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra