Teoriniai šaltiniai teigia, kad kakava suteikia žmogaus organizmui naudą, nes joje yra antioksidantų polifenolių, kurių vartojimas gali pagerinti širdies ir kraujagyslių sveikatą, apsaugoti smegenis ir pagerinti odos ...
RVASVT sistemos taikymas virtų dešrų gamybos sektoriuje, siekiant išaiškinti visų vykdomų procesų etapus, kuriuose galimi maisto saugos rizikos veiksniai, analizuojami žaliavų / medžiagų, priėmimo iš tiekėjų, produktų ...
Chalvos gamybai pritaikytas RVASVT diegimas. Taikomas ISO 22000 tarptautinis standartas. Sudaryta chalvos gamybos technologija, kurią sudaro: žaliavų priėmimas, laikymas, paruošimas, saulėgrąžų skrudinimas - malimas, ...
Atlikta mokslinės literatūros analizė, kurioje išnagrinėta kokybės ir maisto saugos sistemos nauda įmonei, duonos klasifikacija ir tyrimo metodai, duona ir jos gamyboje naudojamos žaliavos. Pateiktos rekomendacijos duonos ...
Taikant tarptautinio standarto ISO 22000 reikalavimus šaltai rūkytų dešrų gamybos grandinėje atlikta rizikos veiksnių analizė ir nustatytos jų valdymo priemonės. Pagrindiniai rizikos veiksniai – pašaliniai objektai, jų ...
Visoje karštai rūkytų dešrų su jalapenu gamybos grandinėje atlikta maisto saugos rizikos veiksnių analizė. Apsaugant gaminį nuo išorinių veiksnių, įtakojančių gaminio saugumą, įvertintos produkto pakavimo medžiagos ir ...
Atlikus mokslinių literatūros šaltinių analizę galima teigti, duonos rūšių pasirinkimas labai platus, skirtingos rūšies duona skiriasi savo sudedamosiomis dalimis, gamybos būdu, svoriu, forma, skoniu. Tačiau visose duonos ...
Mokslininkų teigimu, kvietiniai miltai gali sukelti alergijas dėl jų sudėtyje esančio baltymo glitimo. Dėl šios priežasties gaminant miltinius gaminius kvietiniai miltai pakeičiami kitos rūšies be glitimo miltais, pvz. ...
Teorijoje išanalizuotos keksiukams naudojamų žaliavų maistinė vertė, medaus nauda žmogaus organizmui. Užtikrinti saugių maisto produktų gamybos planavimą ir realizavimą yra taikomas ISO 22000 standartas. Žaliavų ir pakavimo ...
Lydyto sūrio gamybai numatytos maisto saugos valdymo priemonės ir kontrolė žaliavų priėmimo, gamyboje ir gatavos produkcijos laikymo etapuose, įvertinus galimą riziką žmogaus sveikatai. Kad pagaminti 800 kg lydyto sūrio ...
Pasak literatūros ir mokslinių šaltinių spanguolės vartojamos kaip priemonė nuo vėžio, kaip antiseptikas, gydant šlapimo takų infekcijas, tirpdant inkstų akmenis. Jose yra vitaminų C, B2, B6, P, A, folio rūgšties, ...
Išanalizavus šaltinius apie varškę, išsiaiškinta, jog yra alternatyvių būdų, prailginti varškės galiojimo laiką, pagerinti saugą ir kokybę. Vienas iš pavyzdžių yra fermentuoti prieskoniniai augalai, kurie sumažina mezofilinių ...
Kauno kolegija, Technologijų fakultetas(Kauno kolegijos Reklamos ir medijų centras, 2021)
Maisto technologijos ir viešojo maitinimo studijų krypčių metodiniai nurodymai baigiamajam darbui rengti (toliau - Metodiniai nurodymai) nustato koleginių studijų programų Maisto technologija (valstybinis kodas 6531FX014), ...
Teorinėje dalyje išanalizuotos gaminio žaliavų maistinės savybės. Pateikta gaminio sudėtis ir juslinės savybės. Sudaryta technologinio srauto diagrama. Įvardintos ir aprašytos būtinosios programos. Atlikta ir aprašyta ...
Teorinėje dalyje aprašyta prancūziškų desertų gamybos eiga, dekoravimo būdai, remiantis teorija ir praktiniais duomenimis sukurtos 10 technologinių kortelių, iš jų sudarytas valgiaraštis maitinimo įmonės asortimento plėtrai. ...
Literatūros ir kitų informacinių šaltinių analizė rodo, kad desertai, nors kenkia žmogaus sveikatai, tačiau yra neatsiejama kiekvienos šventės dalis. Vystantis veganizmo mitybai, veganiški desertai tampa vis populiaresni ...
Maitinimo organizavimas viešbučiuose yra labai specifiškas ir kitoks, nei miesto
restoranuose, čia ypač svarbus bendradarbiavimas tarp viešbučio skyrių. Viešbučiams, priklausomai nuo jų dydžio ir žvaigždučių skaičiaus, ...
Baigiamajame darbe analizuojami maitinimo paslaugų organizavimo ypatumai viešbutyje „Park Inn by Radisson Kaunas“. Darbe išanalizuoti literatūros šaltiniai nagrinėjama tema, pateikta susisteminta įvairių autorių nuomonė. ...
2018 m. Lietuvoje buvo suskaičiuotos 2303 apgyvendinimo įstaigos, iš
kurių viešbučiais laikomos 379 įstaigos. Per visus 2018 metus, viešbučiuose iš viso apsistojo 2 mln.
204,5 tūkst. turistų. Tai 6,2 % daugiau nei ...
Konkurencinio pranašumo stiprinimui, klientų dėmesio pritraukimui bei vartojimo didinimui įmonės kuria naujas paslaugas arba atnaujina (tobulina) jau esančias. UAB „MEPUS“ nėra atlikusi teikiamų maitinimo paslaugų analizės, ...