dc.contributor.author |
Ramanauskė, Guoda |
|
dc.date.accessioned |
2022-07-28T07:41:22Z |
|
dc.date.available |
2022-07-28T07:41:22Z |
|
dc.date.issued |
2022-06-17 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6106 |
|
dc.description |
The purpose of the paper. To compile a ten-dish menu for a newly established catering
company, to carry out a technological research how to defrost salmon either at room temperature
or in the refrigerator, and to determine suitability for consumption.
The object of the paper. Children's menu for the newly established company.
The structure of the paper. Introduction, theoretical part, technological part, financial-
economic evaluation, conclusions, recommendations / suggestions, list of literature and other
information sources, graphic part, appendices.
Results of the final paper. The theoretical part analyses scientific articles and literature
sources on children's eating habits, describes the aspects under which a new menu is created. In
the technological part, a ten-dish menu has been compiled, which is suitable for children of all
ages, with photos of the dishes, two prime-cost cards and two nutritional value cards have been
calculated, a compilation of the amount of raw materials for two days and 138 servings. The
flowchart of the technological process of the dish Salmon medallions with lemon mousse with
CCPs and description have been developed. Chemical and biochemical analysis of processes,
and technological research were performed for this dish aiming to determine a higher nutritional
value of salmon medallions. As the results show, a higher content of moisture was found in
salmon medallions defrosted at room temperature. Economic-financial calculations show that
the profit of the planned business could reach € 267728,29. In the graphic part, the company's premises are drawn to avoid cross-contamination, as well as all technological equipment placement, flow of raw materials, workers, dishes and waste are indicated
The scope of the final work. The paper consists of 45 pages, 17 tables, 8 figures, 25
references and 3 appendices. |
en_US |
dc.description.abstract |
Darbo tikslas. Sudaryti 10 patiekalų valgiaraštį naujai kuriamai įmonei, atlikti
technologinį tyrimą – kokiu būdu defrostuojama lašiša, kambario temperatūroje ar šaldytuve, yra
tinkamesnė vartoti.
Darbo objektas. Naujai kuriamos įmonės vaikiškų patiekalų valgiaraštis.
Darbo struktūra. Įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis – ekonominis
įvertinimas, išvados, rekomendacijos / pasiūlymai, literatūros ir kitų informacijos šaltinių
sąrašas, grafinė dalis, priedai.
Baigiamojo darbo rezultatai. Teorinėje dalyje išnagrinėti moksliniai straipsniai ir
literatūros šaltiniai apie vaikų mitybos įpročius, aprašyti aspektai, pagal kuriuos kuriamas naujas
valgiaraštis. Technologinėje dalyje sudarytas 10 patiekalų valgiaraštis, kuris savo sudėtimi yra
pritaikytas įvairaus amžiaus vaikams, su patiekalų nuotraukomis, apskaičiuotos 2 savikainos
kortelės ir 2 maistinės – energinės vertės kortelės, žaliavų kiekio suvestinė 2 paroms, 138
porcijų. Sudaryta patiekalo „Lašišos medalionai su citrinų putėsiais“ technologinio proceso
schema su SVT bei aprašu. Taip pat su šiuo patiekalu atlikta cheminė, biocheminė procesų
analizė, technologinis tyrimas, kurio tikslas – nustatyti kokiu būdu defrostuojami lašišos
medalionai yra vertingesni. Pagal rezultatus galima teigti, kad lašišos medalionai, defrostuoti
kambario temperatūroje turi daugiau drėgmės. Atlikus ekonominį – finansinį skaičiavimą galima
matyti, kad planuojamo verslo pelnas gali siekti 267728,29 € pelną. Grafinėje dalyje nubraižytos įmonės patalpos išvengiant kryžminės taršos, taip pat sužymėti visi technologiniai įrenginiai, žaliavų judėjimas, darbuotojų, patiekalų, atliekų judėjimo srautai.
Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 45 puslapiai, 17 lentelės, 8 paveikslai, 25
literatūros šaltinių ir 3 priedai. |
en_US |
dc.language.iso |
other |
en_US |
dc.subject |
Valgiaraštis, vaikų mityba, meniu, lašišos medalionai |
en_US |
dc.title |
Vaikiško valgiaraščio sudarymas naujai kuriamoje įmonėje |
en_US |
dc.title.alternative |
Development of children’s menu in the newly established company |
en_US |
dc.type |
Other |
en_US |