DSpace talpykla

Grietininių ledų su liofilizuotomis sausmedžio uogomis ir kokoso žiedų cukrumi gamybos technologija

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Čėsnė, Eglė
dc.date.accessioned 2022-07-28T07:22:28Z
dc.date.available 2022-07-28T07:22:28Z
dc.date.issued 2022-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6102
dc.description The purpose of the paper. To model the technology of production of a new recipe for ice cream with lyophilized honeysuckle and coconut blossom sugar. The structure of the paper. Technology for production of ice cream with lyophilized honeysuckle berries and coconut blossom sugar. The results of the paper. The technology for the production of ice cream and ice cream without lyophilized honeysuckle has been developed. During the shift, 1200 kg of ice cream with lyophilized honeysuckle and coconut blossom sugar and 800 kg of ice cream with coconut blossom sugar are produced. Detailed descriptions of products, raw materials and packaging materials are provided. Also, skimmed milk obtained and not used in production - 3800 kg - is sold. The equipment selected for the production process (separator, homogenizer, pasteurizer, tempering and other equipment) corresponds to the work capacity of 2000 kg of the produced product. According to the dimensions of the equipment and the required additional space to access, pass and work, the area of the production workshop is calculated – 193,00 m2 of the cold store – 40,00 m2 Possible risk factors in the production of ice cream points: CCP-1B, CCP-2C - milk reception, CCP-3B - mixture pasteurization, CCP-4B- pasteurization of milk, CCP-5F - packaging / dosing, inspection with a metal detector. A financial-economic evaluation of the project has been performed. After estimating the net profit, the payback period of the company is half a year. The selling price of the product is 22,94 Eur per kilogram, and the cost price of the products: ice cream with lyophilized honeysuckle berries and organic coconut blossom sugar – 9,87 Eur / kg, ice cream with organic coconut blossom sugar – 13,07 Eur / kg. The volume of the paper: The work consists of 52 pages, 21 tables, 5 illustration, 50 literature sources, 2 appendices. en_US
dc.description.abstract Baigiamojo darbo tikslas. Sumodeliuoti naujos receptūros grietininių ledų su liofilizuotomis sausmedžio uogomis ir kokoso žiedų cukrumi gamybos technologiją. Baigiamojo darbo objektas. Grietininių ledų su liofilizuotomis sausmedžio uogomis ir kokoso žiedų cukrumi gamybos technologija. Baigiamojo darbo struktūra. Titulinis lapas, turinys, lentelių ir paveikslų sąrašas, santrauka, įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis–ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacinių šaltinių sąrašas, priedai. Baigiamojo darbo rezultatai. Sukurta valgomųjų ledų ir valgomųjų ledų be liofilizuotų sausmedžio uogų gamybos technologija. Per pamainą pagaminama 1200 kg valgomųjų ledų su liofilizuotomis sausmedžio uogomis ir kokoso žiedų cukrumi ir, 800 kg valgomųjų ledų su kokoso žiedų cukrumi. Pateikti išsamūs produktų, žaliavų bei pakavimo medžiagų aprašai. Taip pat gamyboje gautas ir nepanaudotas liesas pienas – 3800,00 kg, yra parduodamas. Gamybos procesui vykdyti parinkti įrenginiai (separatorius, homogenizatorius, pasterizatorius, grūdinimo ir kiti įrenginiai), jie atitinka darbo našumą 2000 kg gaminamo produkto. Pagal įrenginių išmatavimus ir reikalingą papildomą erdvę prieiti, pravažiuoti bei dirbti, apskaičiuojamas gamybos cecho plotas, jis sudaro – 193,00 m2 šaldymo kameros plotas – 40,00 m2 Išanalizuoti valgomųjų ledų gamyboje galimi rizikos veiksniai: biologiniai, cheminiai, fiziniai bei nustatyti svarbūs valdymo taškai: SVT- 1B, SVT-2C – pieno priėmimas, SVT-3B – mišinio pasterizavimas, SVT-4B- pieno pasterizavimas, SVT-5F – fasavimas/dozavimas, tikrinimas metalo detektoriumi. Atlikas finansinis–ekonominis projekto įvertinimas. Įvertinus grynąjį pelną, įmonės atsipirkimo laikas yra pusė metų. Gaminio pardavimo kaina yra 22,94 Eur už kilogramą, o gaminių savikaina: grietininių ledų su liofilizuotomis sausmedžio uogomis ir kokoso žiedų cukrumi – 9,87 Eur/kg, grietininių ledų su kokoso žiedų cukrumi – 13,07 Eur/kg Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 52 puslapiai, 21 lentelės, 5 paveikslėliai, 50 literatūros šaltinių, 2 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject pienas, grietinėlė, ledai, liofilizuotas, homogenizavimas en_US
dc.title Grietininių ledų su liofilizuotomis sausmedžio uogomis ir kokoso žiedų cukrumi gamybos technologija en_US
dc.title.alternative Technology for the production of ice cream with lyophilised honeysuckle berries and coconut blossom sugar en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra