Santrauka:
Baigiamojo darbo tikslas. Sumodeliuoti naujos receptūros grietininių ledų su liofilizuotomis
sausmedžio uogomis ir kokoso žiedų cukrumi gamybos technologiją.
Baigiamojo darbo objektas. Grietininių ledų su liofilizuotomis sausmedžio uogomis ir kokoso žiedų cukrumi gamybos technologija.
Baigiamojo darbo struktūra. Titulinis lapas, turinys, lentelių ir paveikslų sąrašas, santrauka,
įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis–ekonominis projekto įvertinimas, išvados,
literatūros ir kitų informacinių šaltinių sąrašas, priedai.
Baigiamojo darbo rezultatai. Sukurta valgomųjų ledų ir valgomųjų ledų be liofilizuotų
sausmedžio uogų gamybos technologija. Per pamainą pagaminama 1200 kg valgomųjų ledų su
liofilizuotomis sausmedžio uogomis ir kokoso žiedų cukrumi ir, 800 kg valgomųjų ledų su kokoso
žiedų cukrumi. Pateikti išsamūs produktų, žaliavų bei pakavimo medžiagų aprašai. Taip pat
gamyboje gautas ir nepanaudotas liesas pienas – 3800,00 kg, yra parduodamas. Gamybos procesui
vykdyti parinkti įrenginiai (separatorius, homogenizatorius, pasterizatorius, grūdinimo ir kiti
įrenginiai), jie atitinka darbo našumą 2000 kg gaminamo produkto. Pagal įrenginių išmatavimus ir
reikalingą papildomą erdvę prieiti, pravažiuoti bei dirbti, apskaičiuojamas gamybos cecho plotas, jis
sudaro – 193,00 m2
šaldymo kameros plotas – 40,00 m2
Išanalizuoti valgomųjų ledų gamyboje
galimi rizikos veiksniai: biologiniai, cheminiai, fiziniai bei nustatyti svarbūs valdymo taškai: SVT-
1B, SVT-2C – pieno priėmimas, SVT-3B – mišinio pasterizavimas, SVT-4B- pieno
pasterizavimas, SVT-5F – fasavimas/dozavimas, tikrinimas metalo detektoriumi. Atlikas
finansinis–ekonominis projekto įvertinimas. Įvertinus grynąjį pelną, įmonės atsipirkimo laikas yra
pusė metų. Gaminio pardavimo kaina yra 22,94 Eur už kilogramą, o gaminių savikaina: grietininių ledų su liofilizuotomis sausmedžio uogomis ir kokoso žiedų cukrumi – 9,87 Eur/kg, grietininių ledų su kokoso žiedų cukrumi – 13,07 Eur/kg
Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 52 puslapiai, 21 lentelės, 5 paveikslėliai, 50 literatūros šaltinių, 2 priedai.
Description:
The purpose of the paper. To model the technology of production of a new recipe for ice cream
with lyophilized honeysuckle and coconut blossom sugar.
The structure of the paper. Technology for production of ice cream with lyophilized honeysuckle
berries and coconut blossom sugar.
The results of the paper. The technology for the production of ice cream and ice cream without
lyophilized honeysuckle has been developed. During the shift, 1200 kg of ice cream with
lyophilized honeysuckle and coconut blossom sugar and 800 kg of ice cream with coconut blossom
sugar are produced. Detailed descriptions of products, raw materials and packaging materials are provided. Also, skimmed milk obtained and not used in production - 3800 kg - is sold. The equipment selected for the production process (separator, homogenizer, pasteurizer, tempering and other equipment) corresponds to the work capacity of 2000 kg of the produced product. According to the dimensions of the equipment and the required additional space to access, pass and work, the
area of the production workshop is calculated – 193,00 m2 of the cold store – 40,00 m2 Possible risk
factors in the production of ice cream points: CCP-1B, CCP-2C - milk reception, CCP-3B - mixture
pasteurization, CCP-4B- pasteurization of milk, CCP-5F - packaging / dosing, inspection with a
metal detector. A financial-economic evaluation of the project has been performed. After estimating
the net profit, the payback period of the company is half a year. The selling price of the product is
22,94 Eur per kilogram, and the cost price of the products: ice cream with lyophilized honeysuckle berries and organic coconut blossom sugar – 9,87 Eur / kg, ice cream with organic coconut blossom sugar – 13,07 Eur / kg.
The volume of the paper: The work consists of 52 pages, 21 tables, 5 illustration, 50
literature sources, 2 appendices.