DSpace talpykla

Gyventojų požiūris į bičių produktų vartojimą

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Vosyliūtė, Liucija
dc.date.accessioned 2022-07-08T11:04:48Z
dc.date.available 2022-07-08T11:04:48Z
dc.date.issued 2022-06-10
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5791
dc.description Topic. Residents‘ Attitude to the Use of Bee Products Keywords. Bee products, population, attitude, consumption. Relevance of the work. Bee products have been consumed since ancient times and are still consumed, due to their nutritional value and healing properties (Martinello et al., 2021). Bees (Apis mellifera L.) can produce many products such as honey, pollen, propolis, bee bread, royal jelly, beeswax, bee venom. Bee products contain all the essential amino acids, vitamins, minerals, proteins, carbohydrates, lipids, enzymes, coenzymes, organic acids, etc. necessary for metabolism. Due to the available substances, bee products have health benefits: they act as anti-inflammatory, antioxidant, antimicrobial agents (Giampieri et al., 2022). Bee products: honey, pollen, propolis, bee bread, royal jelly are used worldwide as sources of food, medicine, and cosmetics (Andritoiu et al., 2021). The World Health Organization recommends the use of bee honey for colds, coughs, upper respiratory tract infections (Çelik et al., 2019). The survey will seek to find out the attitude of the population towards the consumption of bee products. Research problem. What is the attitude of the population towards the consumption of bee products? Research object. Population attitudes towards the consumption of bee products. The aim of the study. To evaluate the attitude of the population towards the consumption of bee products. Tasks. 1. Describe bee products, their components. 2. To reveal the effects of bee products on the human body. 3. To determine the attitude of the population towards the consumption of bee products. Research Methods. 1. An analysis of the scientific literature aimed at describing the effects of bee products on their ingredients on the human body. 2. The method of quantitative data collection is a questionnaire survey, the aim of which is to determine the attitude of the population towards the consumption of bee products. 3. Data analysis method - graphical data analysis, the obtained results were analyzed in Microsoft Office Excel 2010 program. Results. The results of the survey showed that the majority of respondents are positive about bee products. The majority of respondents choose to consume the bee product honey. Respondents choose to use bee products for useful substances during colds, as food supplements and prophylactically en_US
dc.description.abstract Darbo tema. Gyventojų požiūris į bičių produktų vartojimą. Raktiniai žodžiai. Bičių produktai, gyventojai, požiūris, vartojimas. Temos aktualumas. Bičių produktai nuo seniausių laikų buvo vartojami ir dabar vis dar yra vartojami, dėl savo maistinės vertės bei gydymo savybių (Martinello ir kt., 2021). Bitės (Apis mellifera L.) gali gaminti daugelį produktų, tokius kaip medus, žiedadulkės, propolis, bičių duonelė, bičių pienelis, bičių vaškas, bičių nuodai. Bičių produktuose randamos visos medžiagų apykaitai reikalingos būtinosios aminorūgštys, vitaminai, mineralai, baltymai, angliavandeniai, lipidai, fermentai, kofermentai, organinės rūgštys ir kt.. Dėl turimų medžiagų, bičių produktai yra naudingi sveikatai: veikia kaip priešuždegiminės, antioksidacinės, antimikrobinės priemonės (Giampieri ir kt., 2022). Bičių produktai: medus, žiedadulkės, propolis, bičių duonelė, bičių pienelis naudojami visame pasaulyje kaip maisto, medicinos ir kosmetikos šaltiniai (Andritoiu ir kt., 2021). Pasaulinės sveikatos organizacija siūlo bičių medų vartoti peršalimui, kosuliui, viršutinių kvėpavimo takų infekcijų gydymui (Çelik it kt., 2019). Tyrimu bus siekiama išsiaiškinti gyventojų požiūrį į bičių produktų vartojimą. Tyrimo problema. Koks gyventojų požiūris į bičių produktų vartojimą? Tyrimo objektas. Gyventojų požiūris į bičių produktų vartojimą. Darbo tikslas. Įvertinti gyventojų požiūrį į bičių produktų vartojimą. Darbo uždaviniai. 1. Aprašyti bičių produktus, jų sudedamąsias dalis. 2. Atskleisti bičių produktų poveikį žmogaus organizmui. 3. Nustatyti gyventojų požiūrį į bičių produktų vartojimą. Tyrimo metodika. 1. Mokslinės literatūros analizė, kurios tikslas aprašyti bičių produktus jų sudedamąsias dalis, poveikį žmogaus organizmui. 2. Kiekybinio tyrimo duomenų rinkimo metodas – anketinė apklausa, kurios tikslas nustatyti gyventojų požiūrį į bičių produktų vartojimą. 3. Duomenų analizės metodas – grafinė duomenų analizė, gauti rezultatai analizuoti Microsoft Office Excel 2010 programa. Pagrindiniai empirinio tyrimo rezultatai. Atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad didžioji dalis respondentų, teigiamai vertina bičių produktus. Didžiausia dalis respondentų renkasi vartoti bičių produktą medų. Respondentai bičių produktus renkasi vartoti dėl naudingųjų medžiagų, peršalimo metu, kaip maisto papildus ir profilaktiškai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Bičių produktai, gyventojai, požiūris, vartojimas en_US
dc.title Gyventojų požiūris į bičių produktų vartojimą en_US
dc.title.alternative Residents‘ Attitude to the Use of Bee Products en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra