DSpace talpykla

Gervuogių ir granatų alaus kokteilių gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Stasevičiūtė, Akvilė
dc.date.accessioned 2021-08-16T11:21:38Z
dc.date.available 2021-08-16T11:21:38Z
dc.date.issued 2021-06-14
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5059
dc.description The final paper. Production of blackberry and pomegranate beer cocktails. Akvilė Stasevičiūtė. Scientific advisor: Assoc.Prof. Aušra Šimonėlienė. Kauno kolegija/University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. – Kaunas, 2021. The purpose of the paper. To create recipes for blackberry and pomegranate beer cocktails and design the technological process of production. The object of the paper. Analysis of blackberry and pomegranate beer cocktail production technology. The structure of the paper. The final work consists of an introduction, a theoretical part, a technological part, a financial-economic evaluation of the project, conclusions, references, appendices. The results of the paper. Taking into consideration consumers’ needs, two recipes and a technological scheme for beer cocktails of blackberry and pomegranate flavour were created. The production and recipe of blackberry and pomegranate beer cocktails is the same, only the flavour differs. To produce 1000 litres of blackberry/pomegranate beer cocktail, 1000 litres of water is required (including a 2% loss,1020 litres of water in total), Pilsner barley malt - with 230 kg (including a 2% loss – 234.6 kg), Ahtanum pressed hops - 2 kg (including a 2% loss – 2.04 kg), yeast - 550 g (including a 2% loss – 561 g), blackberry/pomegranate juice - 70 kg (including a 2% loss – 71.4 kg). The production of beer cocktails consists of 17 technological processes: reception of raw materials and ingredients, storage of raw materials, malt milling, malt mashing, filtration, wort boiling, wort cooling, fermentation, addition of juice, maturation, filtration, refrigeration, pasteurization, pouring of beer cocktails into cans and placement of lids, stacking and distribution of beer cocktails on pallets, storage and sale. The company, which consists of production, office/household premises, warehouses, is designed in Panevėžys town. The area of the company is 706.04 m2. The volume of the paper. The paper includes 53 pages, 23 tables, 2 illustrations, 39 literature sources and 5 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Gervuogių ir granatų alaus kokteilių gamyba. Akvilė Stasevičiūtė. Vadovė doc. Aušra Šimonelienė. Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Baigiamojo darbo tikslas. Sukurti gervuogių ir granatų alaus kokteilių receptūras bei suprojektuoti gamybos technologinį procesą. Baigiamojo darbo objektas. Gervuogių ir granatų alaus kokteiliai. Baigiamojo darbo struktūra. Baigiamąjį darbą sudaro įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis–ekonominis projektavimas, išvados, literatūros sąrašas, priedai. Baigiamojo darbo rezultatai. Atsižvelgus į vartotojų poreikius, buvo sukurti du nauji (Lietuvoje) alaus kokteilių skoniai: gervuogių ir granatų bei parengta jų technologinė schema, receptūra. Gervuogių ir granatų alaus kokteilių gamyba ir receptūra yra vienoda, skiriasi tik sulčių skoniai. Norint pagaminti 1000 litrų gervuogių / granatų alaus kokteilio reikia 1000 litrų vandens (su 2 proc. nuostoliais – 1020 litrų), „Pilsner“ miežių salyklo – 230 kg (su 2 proc. nuostoliais – 234,6 kg), „Ahtanum“ presuotų apynių – 2 kg (su 2 proc. nuostoliais – 2,04 kg), mielių – 550 g ( su 2 proc. nuostoliais – 561 g), gervuogių / granatų sulcių – 70 kg (su 2 proc. nuostoliais – 71,4 kg). Alaus kokteilių gamybą sudaro 17 technologinių procesų: žaliavų ir medžiagų gavimas, žaliavų laikymas, salyklo malimas, mentalo užmaišymas, filtracija, misos virimas, misos ataušinimas, fermentavimas, sulčių pridėjimas, brandinimas, filtracija, šaldymas, pasterizacija, alaus kokteilių pylimas į skardines ir dangtelių uždėjimas, alaus kokteilių sudėjimas ir paskirstymas ant palečių, laikymas ir realizavimas. Įmonė projektuojama Panevėžio mieste, kurią sudaro gamybos, tarnybines / buitinės patalpos, sandėliai. Įmonės plotas – 706,04 m2. Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 53 puslapiai, 23 lentelių, 2 paveikslai, 39 literatūros šaltiniai, 5 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject alaus kokteilis, gervuogės, granatai, gamybos technologija, brėžinys en_US
dc.title Gervuogių ir granatų alaus kokteilių gamyba en_US
dc.title.alternative Production of blackberry and pomegranate beer cocktails en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra