Santrauka:
Teorinėje dalyje analizuojama vyno istorija, biochemija ir mikrobiologija. Pateikta informacija apie braškių naudingumą žmogaus organizmui. Žaliavų, sudedamųjų dalių, pakavimo medžiagų ir galutinio produkto aprašymuose pateikti jų cheminiai-fizikiniai bei mikrobiologiniai rodikliai, keliami reikalavimai pakavimo bei sandėliavimo sąlygoms. Išanalizuoti visi galimi rizikos veiksniai vyno gamyboje, jų aprašai bei prevencinės priemonės. Atliktas patalpų planavimas, įvertinant kryžminę taršą, parinkti įrenginiai pagal našumą. Pateiktas įmonėje vykdomų procesų bei produktų kontrolės planas, atlikimo metodai. Parengtas projekto finansinis – ekonominis įvertinimas. Litro braškių vyno kaina – 12,09 Eur. Prieduose pateiktos būtinosios programos.
Description:
Wine history, biochemistry and microbiology were analysed in the theoretical part. In addition, data of strawberry benefits on human health have been provided. Chemical – physical and microbiological indicators, packing and storing conditions requirements have been provided in the descriptions of raw and packing materials, ingredients and the final product. All possible hazards, their descriptions and preventive measures in the wine production process have been analysed. The arrangement of the premises has been designed by evaluating cross-contamination, and equipment has been chosen in regard with production capacity. The control plan of processes and final product was presented. The economical-financial evaluation was prepared. One liter price of the strawberry wine is – 12,09 Euro. Prerequisite programmes were presented in the appendixes.