DSpace talpykla

Sveikatai palankios mitybos valgiaraščio sudarymas sporto klubo "Ąžuolynas" kavinėje Kaune

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Baliulytė, Viktorija
dc.date.accessioned 2019-08-13T11:25:15Z
dc.date.available 2019-08-13T11:25:15Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2226
dc.description An introduction, a theoretical part, a technological part, a financial – economic estimation, the conclusion, a list of the literature and other source of information a feedback of the concultants, the appendixes. The results of the paper. In the teoretical part, the main used raw materials are described. The technological cards reveal the importance of their nutrients to a human body and what possible disorders and illnesses occur if a body lacks the vitamins and minerals. The health benefits of carbohydrates, protein and fat to a body, their main sources and daily norms are presented. The effect of doing sport on a human body is described. The menu is prerapred taking into consideration the complexity of the dishes, the time of preparation, and used material. The raw materials containing higher quantity of vitamins and minerals (avocado, lentils, lamb, turkey, spinach) are selected. The menu is designed for the athletes, because the dishes are not high in calories, have the needed amount of protein, carbs, fat, vitamins and minerals. The calculations in the financial - economic part showed that the total costs is – 340,90 EUR. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje aprašomos technologinėse kortelėse naudojamos pagrindinės žaliavos, jų svarba žmogaus organizme, kokie sutrikimai ir negalavimai kyla kuomet organizme atsiranda vitaminų ir mineralinių medžiagų stygius. Pateikiama angliavandenių, baltymų ir riebalų svarba organizmui bei pagrindiniai jų šaltiniai, paros norma. Aprašoma sporto reikšmė žmogaus organizmui. Sudarytas valgiaraštis, atkreipiant dėmesį į patiekalų sudėtingumą, jų pagaminimo laiką, gamybos būdą, bei naudojamas žaliavas. Parinktos žaliavos turinčios didesnį kiekį vitaminų ir mineralinių medžiagų (avokadas, lęšiai, ėriena, kalakutiena, špinatai). Valgiaraštis pritaikytas sportuojantiems, nes patiekalai nėra didelio kaloringumo, turintys reikiamą kiekį baltymų, angliavandenių, riebalų vitaminų bei mineralinių medžiagų. Apskaičiavus ekonominę dalį bendra išlaidų suma - 340,90 €. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject maistinė vertė, valgiaraštis, maistingosios medžiagos, sveikatai palankūs patiekalai en_US
dc.title Sveikatai palankios mitybos valgiaraščio sudarymas sporto klubo "Ąžuolynas" kavinėje Kaune en_US
dc.title.alternative Health Favorable Nutrition Menu making for Cafe in Sports Club "Ažuolynas" in Kaunas en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra