DSpace talpykla

Vestuvių pokylio organizavimas restorane kavos gurmanams

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Tamašauskas, Justinas
dc.date.accessioned 2019-08-13T11:21:44Z
dc.date.available 2019-08-13T11:21:44Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2221
dc.description A wedding banquet with the theme of coffee is organized by order for the people who appreciate coffee, its taste and properties. For this reason even the dishes were specially selected so that the quest would be able to enjoy not only the aroma of a cup of coffee but also to estimate it from a culinary perspective. In the beginning of the paper, in the theoretical part, the analysis of the information sources on the different types of events and the ways of organizing them is presented. Based on the analysis, a banquet with a full service catering is chosen as the best way to organize the wedding ball. In addition, the requirements of the service staff are described. In the technological part, a full 10 dish menu for the banquet is created as well as the dish recipes including the nutritional value, costs and their technological processes. Then the equipment, work safety and good hygiene practice rules are described. The sensory evaluation of the technological study on the replacement of milk with the substitutes such as soy, coconut and almond milk in Latte coffee showed that the best replacement is soy milk. In the financial-economic part, the calculations of the event such as sales turnover, that is formed from the dishes and drinks from the technological part menu, expenses for the electricity and water and the additional expenses as well as the profit calculations are presented. The profit calculations show that the profit reaches 1058,02 EUR. In conclusion, a profitable wedding banquet, with a full service catering type for 40 people is organized. To assure the workflow consistency the staff was assigned accordingly: 5 waiters and 2 bartenders for the customer service, 2 cooks and a head chef, 1 organizator and 1 assistant. en_US
dc.description.abstract Vestuvių pokylis kavos tema yra organizuojamas pagal užsakymą žmonėms, kurie vertina kavą, jos skonį, savybes. Todėl netgi patiekalai buvo specialiai parinkti būtent jiems, kad jie galėtų pasimėgauti netik aromatingu juodos kavos puodeliu, bet ir iš kulinarijos perspektyvos. Darbo pradžioje - teorinėje dalyje, išanalizavus literatūros šaltinius, aprašytos renginių rūšys, jų organizavimo ypatumai, numatau, kad vestuvių pokylį geriausia organizuoti kaip banketą su pilnu aptarnavimu. Toliau yra nurodomi aptarnaujančio personalo reikalavimai, aprašomas jų darbas renginio metu ir prieš jam prasidedant. Technologinėje dalyje sudaromas pilnas, 10 patiekalų, pokylio valgiaraštis, receptūrų aprašymai technologinėse kortelėse bei aprašomi technologiniais procesai. Taip pat aptariama darbo sauga, apžvelgiami įrengimai bei skiriamas dėmesys maisto saugai ir geros higienos praktikos taisyklėms. Atliktas technologinis tyrimas apie pieno pakeitimą augaliniais pakaitalais: sojų, kokosų, migdolų pienu, Latte kavoje. Tyrimo juslinis vertinimas parodė, kad geriausias augalinis pakaitalas yra sojų pienas. Ekonominėje dalyje pateikiami renginio ekonominiai skaičiavimai: apyvartos, kurią sudaro patiekalai ir gėrimai iš technologinėje dalyje iš sudaryto valgiaraščio, vestuvių pokyliui, išlaidų energijai, vandeniui bei papildomų išlaidų ir pelno skaičiavimai, kurie rodo, kad renginio pelnas - 1058,02 Eurų. Suorganizuotas pelningas vestuvių pokylis(renginys), su pilnu aptarnavimu, 40 žmonių. Darbo sklandumui ir nuoseklumui yra paskirti 5 aptarnaujančio personalo darbuotojai bei 2 barmenai, 2 virtuvės personalo darbuotojai bei 1 gamybos vadovas, 1 organizatorius ir pagalbinis darbuotojas. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject banketas, kofeinas, geros higienos praktika, prevencinės priemonės en_US
dc.title Vestuvių pokylio organizavimas restorane kavos gurmanams en_US
dc.title.alternative Organization of Wedding Banquet at the Restaurant for Coffee Gurmans en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra