DSpace talpykla

Desertų kavinės gamybinės veiklos projektavimas ir organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Ribinskaitė, Raminta
dc.date.accessioned 2019-08-13T10:56:48Z
dc.date.available 2019-08-13T10:56:48Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2215
dc.description The theoretical part of the paper describes the production organization plan of the company, the choice of raw materials. The new dessert recipes using specially selected raw materials were created: corn flour, buckwheat flour without allergenic gluten. The technological documentation of the dishes was prepared: 10 new technology cards were created, the nutritional value and cost price of the two recipes were calculated. The equipment for the preparation of the dishes was selected evaluating cross-contamination. The organization of safety at work is described. In the final paper provides the research and analysis of the product with corn and wheat flour. The sensory evaluation of the prepared desserts and the calculation of the nutritional value showed that the product from corn flour is slightly higher in calories, although its appearance did not differ, only the specific taste and smell of the doughnuts with corn flour was felt. The analysis of the used flour composition showed that the product made using corn flour do not contain gluten which is heavily digestible and allergenic part of the protein compound. As a result, corn flour product are better the people gluten intolerant. The financial-economic calculations showed the planned costs of the dessert company is to 139,733.40 EUR. en_US
dc.description.abstract Teorinėje darbo dalyje aprašytas kuriamos įmonės gamybos organizavimo planas, žaliavų pasirinkimas. Sukurtos naujos desertų receptūros, naudojant specialiai parinktas žaliavas: kukurūzų miltus, grikių miltus, kuriuose nėra alergijas sukeliančio glitimo. Parengta patiekalų technologinė dokumentacija: sudaryta 10 naujų tehnologijos kortelių, apskaičiuota dviejų receptūrų maistinė vertė ir savikaina. Sumodeliuotos kavinės patalpos įvertinus kryžminę taršą, parinkti įrenginiai gaminamiems patiekalams. Aprašytas saugos organizavimas darbe. Baigiamajame darbe atliktas tyrimas ir produkto analizė su kukurūzų ir kvietiniais miltais. Pagamintų desertų atliktas juslinis tyrimas ir maistinių verčių skaičiavimas parodė, kad produktas iš kukurūzų miltų yra šiek tiek kaloringesnis, nors išvaizda ir nesiskyrė, buvo tik labai jaučiamas spurgyčių su kukūrūzų miltų specifinis skonis ir kvapas. Įvertinus naudotų miltų sudėtį, gaminyje iš kukurūzų miltų nėra sunkiai virškinamo ir alergijas sukeliančio baltymų junginio – glitimo, todėl netoleruojantiems šio baltymo geriau yra rinktis gaminį iš kukurūzų miltų. Finansiniai-ekonominiai skaičiavimai parodė, kokios yra planuojamos desertų įmonės išlaidos, jas sudaro 139733,40 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject desertai, kavinė, įmonė, žaliava en_US
dc.title Desertų kavinės gamybinės veiklos projektavimas ir organizavimas en_US
dc.title.alternative Designing and Organization of Production Activities at the Dessert Café en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra