Santrauka:
Teorijoje išanalizuotos kalakutienos mėsos maistinės sąvybės. Šviesi kalakutienos mėsa turi mažiau kalorijų, riebalų nei tamsi kalakutienos mėsa. Žaliavų ir kalakutienos vyniotinio su džiovintomis daržovėmis aprašuose pateikta gaminio sudėtis, jo juslinės sąvybės. Sudaryta kalakutienos vyniotinio su daržovėmis technologinė srauto diagrama. Apibūdintos būtinosios programos. Suskaičiuoti pagrindiniai ekonominiai rodikliai naujam gaminiui. Atlikus rizikos veiksnių analizę nustatyti 3 svarbūs valdymo taškai. Parengtas planas kontroliuoti svarbius valdymo taškus.
Description:
In a theoretical part of the paper the nutritional value of turkey meat was analyzed. White turkey meat has less calories and fats than dark turkey meat. The descriptions of the raw material and turkey rolls with dried vegetables included the composition and sensory characteristics of a product. The technological flow chart of turkey rolls with vegetables was drawn. The main economic indicators for a new product were calculated. The analysis of food safety hazards identified the three critical control points (CCPs). A plan to monitor the critical control points was prepared.