DSpace talpykla

Mikrobiologinių maisto saugos priemonių (mikotoksinų prevencijai) parinkimas ir įdiegimas džiovintų vaisių ir riešutų triufelių gamyboje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Montvydaitė, Giedrė
dc.date.accessioned 2019-08-13T05:04:31Z
dc.date.available 2019-08-13T05:04:31Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2167
dc.description Mycotoxins are controlled in the company from raw material delivery to the quality checking, mold is tested in quantity of products. Dried fruits and nuts truffles are human health-friendly product without added sugar. Critical control point (CCP) 1B – control temperature and moisture. CCP 2P controls the detection of the material in the last production stage. Premises are designed and equipped in such a way to avoid cross-contamination and that it could be easy to clean and disinfect. The cost of dried fruits and nuts truffles is 9,49 euros per kilo. en_US
dc.description.abstract Įmonėje mikotoksinai kontroliuojami nuo žaliavų atvežimo, tikrinama žaliavų kokybė, tiriamas pelėsių kiekis produktuose. Džiovintų vaisių ir riešutų triufeliai – žmogaus sveikatai palankus produktas, be pridėtinio cukraus. Gamybos proceso metu išskiriami du SVT: SVT 1B – žaliavų laikymo sandėlyje kontroliuojama drėgmė ir temperatūra. SVT 2F kontroliuojamas gatavas maisto produktas metalo detektoriumi, patekęs į rinką gaminys su pašaliniu objektu pridarytų didelės žalos žmogaus sveikatai. Patalpos suprojektuotos ir įrengtos taip, kad įmonėje nesusidarytų kryžminė tarša, būtų lengvai prieinama išvalyti ir dezinfekuoti. Atlikus ekonominius – finansinius skaičiavimus, džiovintų vaisių ir riešutų triufelių savikaina yra 9,49 Eur/kg. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject džiovinti vaisiai, riešutai, triufeliai, maisto sauga, mikotoksinų prevencija en_US
dc.title Mikrobiologinių maisto saugos priemonių (mikotoksinų prevencijai) parinkimas ir įdiegimas džiovintų vaisių ir riešutų triufelių gamyboje en_US
dc.title.alternative Selection and Implementation of Microbiological Food Safety Measures (Prevention of Mycotoxins) in Dried Fruit and Nut Truffles Production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra