Santrauka:
Įmonėje mikotoksinai kontroliuojami nuo žaliavų atvežimo, tikrinama žaliavų kokybė, tiriamas pelėsių kiekis produktuose. Džiovintų vaisių ir riešutų triufeliai – žmogaus sveikatai palankus produktas, be pridėtinio cukraus. Gamybos proceso metu išskiriami du SVT: SVT 1B – žaliavų laikymo sandėlyje kontroliuojama drėgmė ir temperatūra. SVT 2F kontroliuojamas gatavas maisto produktas metalo detektoriumi, patekęs į rinką gaminys su pašaliniu objektu pridarytų didelės žalos žmogaus sveikatai. Patalpos suprojektuotos ir įrengtos taip, kad įmonėje nesusidarytų kryžminė tarša, būtų lengvai prieinama išvalyti ir dezinfekuoti. Atlikus ekonominius – finansinius skaičiavimus, džiovintų vaisių ir riešutų triufelių savikaina yra 9,49 Eur/kg.
Description:
Mycotoxins are controlled in the company from raw material delivery to the quality checking, mold is tested in quantity of products. Dried fruits and nuts truffles are human health-friendly product without added sugar. Critical control point (CCP) 1B – control temperature and moisture. CCP 2P controls the detection of the material in the last production stage. Premises are designed and equipped in such a way to avoid cross-contamination and that it could be easy to clean and disinfect. The cost of dried fruits and nuts truffles is 9,49 euros per kilo.