DSpace talpykla

Maisto saugos programos plano sudarymas jogurto su šeivamedžio uogomis gamybai

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Jasinskienė, Justina
dc.date.accessioned 2019-08-12T10:35:12Z
dc.date.available 2019-08-12T10:35:12Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2135
dc.description After analyzing the literature sources it was found that elderberry has plenty of vitamins A and C, B6, K, beta keratin, and Fe. The raw materials, used to produce the yogurt with elderberry are: raw milk (milk purchase rules), yogurt ferment (supplier’s certificates), milk protein powder shall meet 14 March, 2008 Decree No. 3D-138, sugar - requirements of the Decree No. 3D-325, and additive of yogurt with elderberry (supplier’s certificates). The description of yogurt with elderberry meets 8 July, 2005 Decree No. 3D-335, also the requirements of sour milk products quality; the microbiological indexes shall meet the Commission Regulation (EC) No. 2073/2005, the product shall be poured to packages, meeting the requirements of hygiene norm HN 16:2011 of Lithuania. The flow diagram of yogurt with elderberry: milk accept at 6 0C, pasteurization at 92 0C for 10 min, fermenting process at 43 0C for 3 - 4 hours, maturing process at 4-6 0C. The hazard analysis was performed according to the diagram showed the following CCP: CCP – 1C on accept, CCP – 2B milk cooling and storing, CCP – 3B milk pasteurization, CCP – 4F metal control on packaging. The production premises: are designed production area - 188.70 m2, household - 60.8 m2, laboratory - 24.60 m2, storage - 117.29 m2. The calculated prime cost of yogurt with elderberry is 1.75 EUR/kg. en_US
dc.description.abstract Atlikus literatūros šaltinių analizę, nustatyta, kad šeivamedžio uogos turi daug vitaminų A ir C, B6, kalio, beta karotino, taip pat uogose gausu geležies. Aprašytos jogurto su šeivamedžio uogomis gamybai naudojamos žaliavos: žaliavinis pienas (pieno supirkimo taisyklės), jogurto raugas (tiekėjo sertifikatai), pieno baltymų milteliai turi atitikti 2008 m. kovo 14 d. įsakymą Nr. 3D-138, cukrus turi atitikti reikalavimus Nr. 3D-325 ir šeivamedžio uogų priedas (tiekėjo sertifikatai). Pateiktas jogurto su šeivamedžio uogomis aprašas pagal 2005 m. liepos 8 d. įsakymą Nr. 3D-335, raugintų pieno gaminių kokybės reikalavimus, mikrobiologiniai rodikliai turi atitikti komisijos reglamentą (EB) Nr. 2073/2005, produktas išpilstomas į pakuotes, kurios atitinka Lietuvos higienos normos HN 16:2011 reikalavimus. Sudaryta jogurto su šeivamedžio uogomis srauto diagrama: pieno priėmimas 6 0C, pasterizavimas 92 0C – 10 min, rauginimas 43 0C – 3 - 4 val., brandinimas 4-6 0C. Pagal diagramą atlikta rizikos analizė ir nustatyti SVT: SVT – 1C priėmimo metu., SVT – 2B pieno atšaldymas ir laikymas, SVT – 3B pieno pasterizavimas, SVT – 4F metalo kontrolė fasavimo metu. Suplanuotos gamybos patalpos: gamybinės 188,70 m2, buitinės 60,8 m2, laboratorijos 24,60 m2, sandėliai 117,29 m2. Apskaičiuota jogurto su šeivamedžio uogomis savikaina 1,75 €/kg. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject šeivamedžio uogos, jogurtas, kontrolės planas, maisto sauga en_US
dc.title Maisto saugos programos plano sudarymas jogurto su šeivamedžio uogomis gamybai en_US
dc.title.alternative Food Safety Program Plan Preparation for Yogurt with Elderberry Production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra