DSpace talpykla

RVASVT plano parengimas putojančio agrastų vyno gamybai

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Ivanauskaitė, Kristina
dc.date.accessioned 2019-08-12T10:09:44Z
dc.date.available 2019-08-12T10:09:44Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2130
dc.description in Lithuania, the number of manufactures who produce wine and high-quality fruit and berry wines using non-traditional, high-quality local raw materials for wine production is growing rapidly. In this paper, a sparkling gooseberry wine-making factory is designed with the anticipated annual output of 10000 l of wine. The designed factory will employ 6 people: a technologist, an operator-warehouse keeper, an operator, an accountant, a cleaner and a technician. In 2019, the factory will work 241 days. The product range is sparkling gooseberry wine made from the natural gooseberry juice. The raw materials used are natural gooseberry juice, water, sugar, yeast, nutrients, silicon sol and gelatin. The HACCP analysis identified a critical control point (CCP – 1F) at the time of product bottling and the preventive measures to control the hazards. The prerequisite programs such as equipment maintenance, personnel maintenance, maintenance of materials and finished products, pest control, indoor maintenance and sanitation were developed: plan for raw materials and products quality control was prepared. en_US
dc.description.abstract Lietuvoje sparčiai daugėja gamintojų, kurie vyno gamybai naudoja netradicines, aukštos kokybės vietines žaliavas ir gamina itin aukštos kokybės vaisių ir uogų vynus. Šiame darbe projektuojamas putojančio agrastų vyno gamybos cechas, kurio našumas per metus yra 10000 l vyno. Planuojamoje įmonėje dirbs 6 žmonės: technologė, operatorius-sandėlininkas, operatorius, buhalterė, valytoja ir remontininkas. Per 2019 metus gamybos cechas dirbs 241 dieną. Numatomas produkcijos asortimentas yra putojantis agrastų vynas, gaminamas iš natūralių agrastų sulčių. Naudojamos žaliavos: natūralios agrastų sultys, vanduo, cukrus, mielės, maistingosios medžiagos, silicio zolis ir želatina. Atlikus RVASVT analizę buvo nustatytas svarbus valdymo taškas (SVT-1F) produkto išpilstymo metu bei prevencinės priemonės taikomos rizikos veiksniams suvaldyti. Parengtos būtinosios programos: įrenginių priežiūra, personalo priežiūra, medžiagų ir gatavos produkcijos priežiūra, kenkėjų priežiūra, patalpų priežiūra bei sanitarijos priežiūra. Parengtas žaliavų ir produktų kokybės kontrolės tyrimų planas. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject agrastai, fermentacija, putojantis vynas, RVASVT planas en_US
dc.title RVASVT plano parengimas putojančio agrastų vyno gamybai en_US
dc.title.alternative HACCP Plan Preparation for Sparkling Gooseberry Wine Production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra