DSpace talpykla

Jogurto su daržovėmis gamybos cecho projektavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Masaitytė, Jurgita
dc.date.accessioned 2019-08-09T11:17:44Z
dc.date.available 2019-08-09T11:17:44Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2079
dc.description Production of yoghurt with vegetables workshop was designed producing 1800 kg per shift, working 5 days a week for 8 hours. To produce 1000 kg of 3,5% fat yoghurt with broccoli and spinach and 800 kg of 3,5 % fat yoghurt with carrots and fructose, 1528,69 kg of raw milk, 45,45 kilograms of fructose, 151,50 kg broccoli and spinach and 121,20 kg carrot puree will be required. Three Critical Control Points have been identified during the technological production process: CCP-1B and CCP-1C of milk reception and CCP-2B of milk pasteurization, 6 prerequisite programmes have been applied to control. Appropriate equipment and storage tanks have been selected to ensure required production capacity: milk reception station, milk pumps, storage, tanning tanks, separator-normaliser-cleaner, homogeniser, pasteuriser, puree filling machine and yogurt packaging device. The designed yoghurt production workshop occupies the area of 385,90 m^2. Prime cost of yoghurt with broccoli and spinach is 2,11 Eur/kg, yoghurt with carrots and fructose – 2,11 Eur/kg en_US
dc.description.abstract Suprojektuotas jogurto su daržovėmis gamybos cechas, gaminantis 1800 kg per pamainą, dirbantis 5 dienas per savaitę po 8 valandas. 1000 kg 3,5 % riebumo jogurto su brokoliais ir špinatais bei 800 kg 3,5 % riebumo jogurto su morkomis ir fruktoze gamybai reikės 1528,69 kg žalio pieno, 45,45 kg fruktozės, 151,50 kg brokolių ir špinatų bei 121,20 kg morkų tyrės. Jogurto gamybos technologinio proceso metu nustatyti 3 svarbūs valdymo taškai: SVT-1B ir SVT-1C pieno priėmimo metu ir SVT-2B pieno pasterizavimo ir išlaikymo metu, jų valdymui pritaikytos 6 būtinosios programos. Produkto gamybai parinkti reikiamo našumo ir talpos įrenginiai: pieno priėmimo stotelė, išcentriniai siurbliai, laikymo ir rauginimo talpos, separatorius-normalizatorius-valytuvas, homogenizatorius, pasterizatorius, tyrės įterpimo įrenginys ir jogurto išpilstymo įrenginys. Suprojektuotas jogurto cechas užima 385,90 m^2 plotą. Jogurto su brokoliais ir špinatais 1 kg savikaina yra 2,11 Eur, jogurto su morkomis ir fruktoze – 2,11 Eur en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject jogurtas, tyrė, fruktozė en_US
dc.title Jogurto su daržovėmis gamybos cecho projektavimas en_US
dc.title.alternative Design of production workshop of yoghurt with vegetables en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra