dc.contributor.author |
Sakavičius, Mindaugas |
|
dc.date.accessioned |
2019-08-09T11:16:13Z |
|
dc.date.available |
2019-08-09T11:16:13Z |
|
dc.date.issued |
2019-06 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2077 |
|
dc.description |
The production line of 5000 kg per first shift production capacity of 2,5 % fat of yoghurt and 5000 kg per second shift productivity of 2,5 % fat of yoghurt with guilder rose berry jam. The following ingredients have been selected and calculated for the production of these yoghurts: raw cow‘s milk (10 080 kg/per 2 shifts), guilder rose berry jam (756 kg/shift) and dry yeast (yeast culture: Lactobacillus delbrueckii). 0,5 kg combined cardboard will be required for packaging. Biological, chemical and physical risk factors were analysed and Critical Control Points were analysed according to the technological process in the yoghurt production shop: reception and evaluation of raw cow‘s milk and guilder rose berry jam – CCP-1B, storage of raw materials – CCP-2B, storage of yoghurt before realization – CCP-3B. The company selects high-performance equipment for yoghurt production in order to ensure fast and quality work, as well as to calculate and design premises. Total area of production shop is 1031,392 m2, and the production area covers an area of 263,182 m2. For safe, accurate and high-quality employee work in the workshop, safety work and fire safety requirements and regulations are provided. After the financial-economic evaluation of the company, the annual production cost is 5 990 388,198 Eur, cost per 1 kg Eur 1,82 of yoghurt and cost per 1 kg Eur 3,11 of yogurt with guelder rose berry jam. |
en_US |
dc.description.abstract |
Suprojektuota 5000 kg našumo per pirmą pamainą 2,5 % riebumo jogurto ir 5000 kg našumo per antrą pamainą 2,5 % riebumo jogurto su putinų džemu gamybos technologinė linija. Šių jogurtų gamybai parinktos ir apskaičiuotos reikiamos pagrindinės žaliavos: žalias karvių pienas (10 080 kg/per 2 pamainas), putinų džemas (756 kg/pam) ir sausas raugas (raugo kultūra: Lactobacillus delbrueckii). Pakavimui reikės 0,5 kg kombinuotos kartoninės pakuotės. Pagal jogurto gamybos ceche vykstantį technologinį procesą, išanalizuoti biologiniai, cheminiai ir fiziniai rizikos veiksniai ir nustatyti svarbūs valdymo taškai: žalio pieno, putinų džemo priėmimas ir įvertinimas – SVT-1B, žaliavų laikymas – SVT-2B, mišinio pasterizavimas – SVT-3B, jogurto laikymas iki realizavimo – SVT-4B. Įmonėje jogurto gamybai parinkti didelio našumo įrenginiai, norint užtikrinti greitą ir kokybiška darbą, pagal jų užimamus plotus sumodeliuotos patalpos. Bendras cecho plotas 1031,392 m2, gamybinė patalpa užima 263,182 m2 plotą. Saugiam ir kokybiškam darbuotojų darbui ceche užtikrinti, numatomi saugaus darbo ir priešgaisrinio saugumo reikalavimai ir taisyklės. Atlikus finansinį – ekonominį įmonės įvertinimą, nustatyta, kad planuojamos metinės gamybos sąnaudos siekia 5 990 388,198 Eur, sąnaudos už 1 kg jogurtą - 1,82 Eur, o už 1 kg jogurtą su putinų džemu - 3,11 Eur. |
en_US |
dc.language.iso |
other |
en_US |
dc.subject |
jogurtas, putinų džemas, gamybos cechas, įmonė, gamyba |
en_US |
dc.title |
Jogurto su putinų džemu gamybos projektavimas |
en_US |
dc.title.alternative |
Design of production workshop of yoghurt with guelder rose berry jam |
en_US |
dc.type |
Other |
en_US |