DSpace talpykla

Šaltai rūkytų dešrų su džiovintomis spanguolėmis gamybos cechas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Marcinkevičiūtė, Rugilė
dc.date.accessioned 2019-08-09T11:10:47Z
dc.date.available 2019-08-09T11:10:47Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2073
dc.description Production workshop of cold-smoked sausages with dried cranberries was designed. Daily production capacity is 600 kg of cold-smoked pork sausages with dried cranberries and 500 kg with dried fungi (Gyroporus). The equipment used for the production of sausages is new. The main equipment is the meat grinder (JRJ-130), mixer (BX-600), stuffing machine (ZKG3500), chosen according to production capacity, the equipment is displayed in the 504 m2 production workshop area. To ensure food safety and quality, three Critical Control Points have been identified - raw material storage stage (CCP-1B), sausage filling stage (CCP-1P) and sausage maturation stage (CCP-2B). Having carried out the economic evaluation of the project, the preliminary prime-cost of production was determined. Cold smoked sausages with dried cranberries cost 1 kg of production – 7,13 EUR. The prime cost of cold-smoked sausages with dried fungi (Gyroporus) 1 kg is 8,56 EUR. Having estimated the influence of cranberries on the sensory and chemical indicators of cold smoked sausages, it was identified that a sample containing a 6 % concentration of dried cranberries had the highest energetic value. The highest moisture content and the lowest pH was found in 4 % and 6 % dried cranberry samples. The acidity of the vacuumed samples is relatively lower in comparison with the samples without packaging. After the sensory analysis, preference was given to the 2 % dried cranberry concentration samples. en_US
dc.description.abstract Suprojektuotas šaltai rūkytų dešrų su džiovintomis spanguolėmis gamybos cechas. Per pamainą pagaminama 600 kg šaltai rūkytų kiaulienos dešrų su džiovintomis spanguolėmis ir 500 kg su džiovintais šilbaravykais (Gyroporus). Dešrų gamybai naudojama įranga nauja, pagrindiniai įrenginiai mėsmalė (JRJ-130), maišyklė (BX-600), kimštuvas (ZKG3500), parinkti pagal gaminamos produkcijos našumą, įrenginiai išdėstyti 504 m2 cecho plote. Maisto saugai ir kokybei užtikrinti nustatyti 3 svarbūs valdymo taškai - žaliavų sandėliavimo etape (SVT-1B), dešrų kimšimo etape (SVT-1F) ir dešrų brandinimo etape (SVT-2B). Atlikus ekonominį projekto įvertinimą, apskaičiuota preliminari produkcijos savikaina. Šaltai rūkytų dešrų su džiovintomis spanguolėmis 1 kg pagaminimo kaina - 7,13 Eur. Šaltai rūkytų dešrų su džiovintais šilbaravykais 1 kg pagaminimo kaina - 8,56 Eur. Įvertinus spanguolių įtaką šaltai rūkytų dešrų jusliniams ir cheminiams rodikliams nustatyta, kad didžiausią energinę vertę turi mėginys su 6 % džiovintų spanguolių koncentracija. Didžiausias drėgmės kiekis bei mažiausias pH nustatytas 4 % ir 6 % mėginiuose su džiovintomis spanguolėmis. Vakume laikytų mėginių rūgštingumas yra santykinai mažesnis, nei laikant mėginius be pakuotės. Atlikus juslinę analizę, respondentai priimtiniausią vartojimui pasirinko mėginį su 2 % džiovintų spanguolių koncentracija. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Dešra, šaltas rūkymas, džiovintos spanguolės, vytinimas en_US
dc.title Šaltai rūkytų dešrų su džiovintomis spanguolėmis gamybos cechas en_US
dc.title.alternative Production workshop of cold smoked sausages with dried cranberries en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra