Santrauka:
Suprojektuota šviesaus alaus gamyba. Gamybos apimtis – 15000 l/metus šviesaus alaus. Aprašyta technologinė srauto diagrama, žaliavų ir produktų aprašai, nustatyti galimi rizikos veiksniai ir atliktas jų vertinimas. Integruotos kokybės ir aplinkosaugos vadybos sistemos vadovaujantis ISO 9001 ir ISO 14001 standartų reikalavimais. Produkcijai nustatytas 1 svarbus valdymo taškas (SVT): galutinis produkto laikymas. Šame procese galima patogeninių mikroorganizmų ir pašalinių objektų tarša. Ši rizika valdoma prieš kiekvieną produkcijos išvežimą patikrinant kiekvienos partijos produkciją. Įmonėje patalpos išdėstytos išvengiant kryžminės taršos. Atliktas ekonominis įvertinimas.
Description:
Designed light beer production. Production volume - 15000l / year of light beer. The technological flow diagram, descriptions of raw materials and products are described, possible risk factors are identified and their assessment is performed. Integrated quality and environmental management systems in accordance with the requirements of ISO 9001 and ISO 14001 standards. For production, 1 critical control point (SVT) is identified: final storage of the product. Contamination of pathogenic microorganisms and foreign objects is possible in this process. This risk is managed by inspecting the production of each batch before each shipment. The company's premises are arranged to avoid cross-contamination. An economic evaluation was performed