Santrauka:
Laboratorinių darbų metodinė priemonė suteiks studentams žinių apie pagrindinius žaliavų ir maisto produktų komponentus, juose vykstančius biocheminius procesus ir pokyčius bei šių procesų įtaką maisto produktų kokybei. Studentai įgis gebėjimų ir įgūdžių saugiai dirbti laboratorijoje, vertinti biocheminių pokyčių įtaką apdorojamų žaliavų ir produktų kokybei, parinkti tinkamiausius technologinius procesus, išsaugančius produktų maistinę vertę, analizuoti ir apibendrinti rezultatus, suformuluoti išvadas bei jas pagrįsti.
Pagrindiniai reikalavimai tiek nacionaliniu, tiek regioniniu mastu keliami pagrindinėms sudedamosioms žaliavų ir maisto produktų dalims, todėl pirmoje šio leidinio dalyje studentas pirmiausia turi susipažinti su jų analizės metodais. Metodinėje priemonėje pateikiami baltymų, riebalų, angliavandenių ir drėgmės (sausųjų medžiagų) bendriniai nustatymo metodai ir konkreti biocheminės analizės metodika pienui ir grūdams bei jų produktams.