DSpace talpykla

UAB „Šaukštelis” sušių baro „Šaukštelio studija“ marketingo priemonių tobulinimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Čėsnaitė, Monika
dc.contributor.author Visockienė, Diana
dc.date.accessioned 2019-02-20T09:12:33Z
dc.date.available 2019-02-20T09:12:33Z
dc.date.issued 2018-05
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/953
dc.description The problem of the work – does Sushi Bar “Šaukštelio studija“ use service marketing tools properly in order to attract customers? The object of the work is - the marketing tools of Sushi Bar “Šaukštelio studija“, “UAB Šaukštelis”. The aim of the work is - to determine the marketing tools applied by Sushi Bar “Šaukštelio studija“, “UAB Šaukštelis” and to provide possibilities for their improvement when it is done. Work tasks are: 1. To define the theoretical aspects of marketing and its environments; 2. To perform a theoretical analysis of elements of the service marketing complex; 3. To analyze the micro and macro environment of the Sushi Bar “Šaukštelio studija“, “UAB Šaukštelis”; 4. To evaluate the elements of the service marketing complex applied by Sushi Bar “Šaukštelio studija“,“UAB Šaukštelis”; 5. To submit proposals for the improvement of the marketing tools of Sushi Bar “Šaukštelio studija“,“UAB Šaukštelis”; Working methods are: analysis of scientific literature, online sources, analysis of company data, competitor analysis, monitoring, questionnaire survey of consumers and its data analysis, interviews, monitoring. Work structure. The first part of the work presents the theoretical aspects of the concept of marketing tools; it analyzes the elements of the marketing environment, and service marketing complexes. The weaknesses, strengths, opportunities and threats of a company are theoretically described. The aspects of the application of marketing tools in catering enterprises are analyzed. In the second part of the work the characteristics of “UAB Šaukštelis” are presented, the marketing environment influencing its activities is analyzed, and elements of the services marketing complex are applied. The matrix of weaknesses, strengths, possibilities and threats of the company are created. Offers are made for improving the marketing tools of the Sushi Bar “Šaukštelio studija“, “UAB Šaukštelis”. The most important factors influencing the visit of the respondents in the analyzed company are Japanese cuisine, a wide range of assorted offerings, and a convenient location of the services. “UAB Šaukštelis” has to offer a wider range of menus, to improve staff performance and the physical environment such as logo, furniture has to be updated, it has to make decisions on small space, layout, children's area, as well as ventilation system, and it has to apply more intensive sales promotion and personal selling activities. en
dc.description.abstract Praktiniai verslo įmonių veiklos sprendimai priimami remiantis marketingo teorija, nes įmonės veikla negali būti ilgą laiką sėkminga, jeigu remiasi tik atsitiktiniais veiksmais Organizacijos veikla turi būti iš anksto numatyta, suplanuota o įmonės vadovai turi gerai suprasti ir pritaikyti marketingo priemones, kad galėtų išsilaikyti rinkoje (Kotler Ph., Amstrong G. (2017). Siekiant paslaugų įmonės marketingo tikslų, svarbią poziciją užima marketingo aplinka ir marketingo kompleksas. Įmonės marketingo aplinkoje susipina tiesioginę ir netiesioginę įtaką darančių veiksnių poveikis, todėl būtina į juos reaguoti ar prisitaikyti (Virvilaitė R., Šeinauskienė B. 2016). Marketingo kompleksą galima apibrėžti kaip visumą tarpusavyje susijusių veiksmų ir sprendimų, kuriais siekiama patenkinti vartotojų poreikius (Bagdonienė L., Hopenienė R., 2015). Analizuojant mokslinę literatūrą akivaizdu, kad tai įgyvendinama taikant septynis paslaugų marketingo komplekso elementus, kurie susiję su teikiamomis paslaugomis, jų asortimentu, kaina, kokybe, paslaugos teikimo vieta, taikomomis rėmimo priemonėmis, paslaugos dalyviais – žmonėmis, t.y. vartotojais ir darbuotojais, fizinės aplinkos elementais ir pačiu paslaugos teikimo procesu. Tinkamai pritaikytos marketingo priemonės, o ypač marketingo komunikacija duoda įmonės veiklai teigiamą poveikį o išskirtiniais atvejais net sinergijos efektą (Bakanauskas A. 2012). Tinkamai taikomos paslaugų marketingo priemonės stiprina įmonės konkurencingumą, daro teigiamą poveikį vartotojams, didina įmonės pelningumą, todėl marketingo priemonių tobulinimas yra vienas iš įmonės verslo sėkmės garantų (Keegan, Warren J. 2017). Paslaugų marketingo veiklą analizavo Kindurys V., Vitkienė E., Pajuodis A., Virvilaitė R., Pranulis V. Bagdonienė L., Hopenienė R. ir daugelis kitų mokslininkų. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Asortimentas, kaina, kokybė, reklama, rėmimas en_US
dc.title UAB „Šaukštelis” sušių baro „Šaukštelio studija“ marketingo priemonių tobulinimas en_US
dc.title.alternative Improvent of marketing tools at Sushi Bar “Šaukštelio studija“, “UAB Šaukštelis” en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra