Santrauka:
Leidinyje yra pateiktos valgomųjų sausmedžių auginimo technologijos, apžvelgiant visas susijusias sritis, būtinieji reikalavimai uogyno įrengimo vietai, sodinamajai medžiagai. Valgomųjų sausmedžių veislių savybės ir išskirtinumai, uogakrūmių genėjimo, formavimo, krūmų atjauninimo technologijos, laistymo sistemos (irigacijos) įrengimas, subalansuoto tręšimo ir fertigacijos, priklausomai nuo auginimo būdo, metodai. Taip pat aprašomi bendrieji agrotechniniai principai, susiję su integruota kenksmingų organizmų kontrole, pagrindinės valgomųjų sausmedžių ligos, svarbiausi, žalingiausi kenkėjai ir jų kontrolė, augalų apsaugos produktų parinkimas ir normos, augalų apsaugos produktų naudojimo sąlygos.
Šiuo leidiniu tikimasi prisidėti prie verslinių valgomųjų sausmedžių uogininkystės ūkių kūrimo ir veiklos, pagerinti uogyno derlingumą ir uogų kokybę, sumažinti jų savikainą, išplėsti konkurencingą uogininkystės verslą. Skatindami verslinės uogininkystės plėtrą (uogos, perdirbimas, produktų kūrimas), iš dalies spręsime bedarbystės problemą kaime.
Siekiant skatinti naudotis KPP galimybėmis ir nauda, leidinyje pateikiama geroji praktika ir pavyzdžiai apie uogininkystės ūkius, kurie sėkmingai pasinaudojo KPP teikiama nauda diegiant technologijas ir naujoves valgomųjų sausmedžių verslinėse plantacijose.