DSpace talpykla

Greito maisto restoranų Hesburger Nr. 37 ir McDonald‘s Nr. 05 pasirinkimą lemiantys veiksniai (UAB „LitPark“ ir UAB „Premier Restaurants“ pavyzdžiu)

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Kontautaitė, Gintarė
dc.date.accessioned 2019-02-19T11:07:00Z
dc.date.available 2019-02-19T11:07:00Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/927
dc.description Gintarė Kontautaitė. Factors determining the choice of fast food restaurants Hesburger No. 37 and McDonald’s No. 05 (based on example of UAB „LitPark“ and UAB „Premier Restaurants“). Professional Bachelor thesis. Work supervisor Lecturer Vilija Mieliauskienė. Department of Administration, Faculty of Management and Economics, Kauno Kolegija. - Kaunas, 2018. 58 pages. The aim of the work. To assess the factors determining the consumer behavior when choosing fast food restaurants Hesburger No. 37 and McDonald's No. 05. Job problem. What factors are most important to consumers when choosing fast food restaurants Hesburger No. 37 and McDonald's No. 05? Work methods: Analysis of theoretical and scientific literature and other sources of information, quantitative research method (online survey), qualitative research method (interview) and graphical analysis. The structure of the work. The importance of consumer behavior, factors influencing it are analysed in the first part. The analysis of the company's internal and external environments is accomplished in the second part. The research aim and objectives it’s methods (online survey and interviews), analysis of obtain results are provide in the third part. The analysis of the identity problem and proposals for it’s solution an also provided in this part. The results of the work. The theoretical analysis of consumer behavior has shown that this field is a relatively new science that is related to other sciences. Consumer behavior is influenced by internal and external factors. Performance of characteristics companies activities has shown, that analysed restaurants are the same according to their performance. PEST analysis revealed that the economic and scientifictechnological environment are favorable for restaurants activities. Political-legal, socio-cultural and nature-ecological environments are not favorable for restaurant’s activities. SWOT analysis revealed that restaurants have more strengths than weaknesses. Consumer behavior research has revealed that consumers of Hesburger and McDonald's fast food restaurants choices are influenced by many factors. According to the survey, the biggest problem in these fast food restaurants is the negative emotions experienced by visitors. To solve this problem, Hesburger No. 37 is offered to hire more restaurant staff and instructors, as well as to create a customer service standard. The work consists of 58 pages, 11 tables, 16 pictures, 26 information sources, 4 appendices. en
dc.description.abstract Pirmoje darbo dalyje apžvelgta vartotojų elgsenos reikšmė, veiksniai darantys įtaką vartotojo elgsenai. Atlikta teorinė vartotojų elgsenos analizė parodė, jog vartotojų elgsena yra palyginti nauja mokslo šaka ir yra susijusi su kitais mokslais. Vartotojų elgsena veikiama vidinių ir išorinių veiksnių. Antroje dalyje atlikta įmonių vidinių ir išorinių aplinkų analizė. Atlikta įmonių veiklos charakteristika parodė, jog analizuojamų restoranų veiklos yra vienodos. Ekonominė bei mokslinė-technologinė aplinkos palankios restoranų veiklai. Politinė-teisinė, socialinė-kultūrinė ir gamtinė-ekologinė aplinkos nėra palankios restoranų veiklai. Atlikta SSGG analizė atskleidė, jog restoranai turi daugiau stiprybių negu silpnybių. Trečioje darbo dalyje. vartotojų elgsenos tyrimas atskleidė, jog vartotojui „Hesburger“ ir „McDonald‘s“ greito maisto restoranų pasirinkimui turi įtakos daugelis veiksnių. Remiantis apklausos duomenimis didžiausia problema šiuose greito maisto restoranuose – lankytojų patirtos neigiamos emocijos. Problemai spręsti „Hesburger“ Nr. 37 siūloma samdyti daugiau restorano darbuotojų ir instruktorių, taip pat sukurti klientų aptarnavimo standartą. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Vartotojų elgsena, Pasirinkimą lemiantys veiksniai en_US
dc.title Greito maisto restoranų Hesburger Nr. 37 ir McDonald‘s Nr. 05 pasirinkimą lemiantys veiksniai (UAB „LitPark“ ir UAB „Premier Restaurants“ pavyzdžiu) en_US
dc.title.alternative Factors determining the choice of fast food restaurants Hesburger No. 37 and McDonald’s No. 05 (based on example of UAB „LitPark“ and UAB „Premier Restaurants“) en
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra