DSpace talpykla

Kvietinės duonos su saulėgrąžų, linų ir moliūgų sėklomis gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Šmuilytė, Laura
dc.date.accessioned 2019-02-12T11:19:39Z
dc.date.available 2019-02-12T11:19:39Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/846
dc.description Laura Šmuilytė. Production of wheat bread with sunflower, flax and pumpkin seeds. The Final paper. Supervisor Assoc. Prof. Aušra Repečkienė, Kauno kolegija/University of Applied Sciences. Faculty of Technologies, Department of Food Technology. – Kaunas, 2018. The objective of the paper: to design a company which will produce wheat bread with sunflower, flax and pumpkin seeds. The subject of the paper: production of wheat bread with sunflower, flax and pumpkin seeds. The structure of the paper: introduction, theoretical part, financial-economic assessment of the project, conclusions. The outcomes of the paper: the company that will produce wheat bread with sunflower, flax and pumpkin seeds has been designed. The sensory analysis has been carried out to determine the following aspects of the wheat bread such as moisture content, caloric value, nutritional value, and taste/odour. Upon completion of the HACCP at each production process, the following Critical Control Points have been identified: biological hazards at reception of raw material and storage. Appropriate preventive measures have been selected for their control and management. The estimated cost of products has been determined in compliance with direct and indirect costs: wheat bread with sunflower seeds - 1.02 EUR / kg, wheat bread with flax and pumpkin seeds - 1.10 Eur / kg. Volume of the paper: The paper consist 46 pages, 21 tables, 6 illustrations, 36 information sources, 3 annexes. Key words: wheat bread, sensual analysis, technology. en
dc.description.abstract Baigiamąjame darbe sukurtos receptūros kvietinės duonos su sėklomis gamybai ir sumodeliuotas gamybos procesas. Kvietinė duona pagaminta su sėklomis turi daug vertingų biologiškai aktyvių medžiagų. Suprojektuotas gamybos cechas, kurio našumas – 1440 kg/parą. Pagal atliktus mokslinius tyrimus išanalizuota produktų žaliavų cheminė / biocheminė sudėtis, teoriškai pagrįsta kvietinės duonos su saulėgrąžomis ir linų, moliūgų sėklomis gamyba, aprašyti gatavi produktai, ir jų gamybai naudojamos žaliavos bei medžiagos, apskaičiuotas reikiamas žaliavų kiekis priimtam gamybos našumui, nustatyti gamybos proceso vykstantys cheminiai / biocheminiai procesai ir išanalizuoti rizikos veiksniai, apžvelgti reikalingi gamybai technologiniai įrenginiai. Ekonomiškai įvertinus projektą, apskaičiuota preliminari produkcijos savikaina en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Kvietinė duona, technologija, sėklos en_US
dc.title Kvietinės duonos su saulėgrąžų, linų ir moliūgų sėklomis gamyba en_US
dc.title.alternative Production of wheat bread with sunflower, flax and pumpkin seeds en
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra