DSpace talpykla

Maitinimo organizavimo lyginamoji analizė viešbučiuose „Best Western Santaka“ ir „Best Baltic Kaunas“

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Girskytė, Eglė
dc.contributor.author Lodaitė, Greta
dc.date.accessioned 2019-02-12T08:53:13Z
dc.date.available 2019-02-12T08:53:13Z
dc.date.issued 2018-06-13
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/811
dc.description Eglė Girskytė and Greta Lodaitė. Comparative analysis of the catering organization in the hotels „Best Western Santaka“ and „Best Baltic Kaunas“. Professional bachelor thesis. Thesis supervisor lect. Vilma Tamošauskaitė-Rimydienė, Faculty of Business and Economics, Tourism and Hotel management department. Food and beverage managing in hotels is very specific and different from city restaurants. It is really important to communicate between all sectors of hotel. Depending on size and numer of stars, there are several requirements for hotels, the same for food and beverage managing. Some hotels choose not to manage their food and beverage sector themselves, they let some other company to do it, but in that case hotel can not control anything what is connected to restaurant – it is endangering for reputation of hotel. It is very important to wisely choose number of staff available to work, distribute tasks equally and plan orders very precisely. The main challenge of food and beverage managing – to please the needs of all the clients – as it is known that in the tourism sector, all people are very different, as they arrive to stay from different countries. Aim of thesis is to do the comparative analysis of the catering organization in the hotels „Best Western Santaka“ and „Best Baltic Kaunas“. Methods, used in thesis were these - analysis of literature, qualitative research – interview and analysis of information received from interview. Theoretical part contains overview of literature, different authors opinions about food and beverage managing in hotel, why is it specific. Practical part contains information about hotels which are being compared, comparative analysis, qualitative research – interview, analysis of information received from interview. Project part contains recommendations and offers to make food and beverage managing in mentioned hotels more productive and overall better. Results of thesis - comparative analysis of food and beverage managing in „Best Western Santaka“ and „Best Baltic Kaunas“ hotels was done. Recomendations and offers – the main suggestion for restaurants is to change breakfast meniu and interior design, also to make sure all the employees do the job precisely and fast enough, for people to be satisfied. Thesis contains 66 pages, 9 tables, 16 pictures, 34 literature and other sources. en
dc.description.abstract Maitinimo organizavimas viešbučiuose yra labai specifiškas ir kitoks, nei miesto restoranuose, čia ypač svarbus bendradarbiavimas tarp viešbučio skyrių. Viešbučiams, priklausomai nuo jų dydžio ir žvaigždučių skaičiaus, keliami skirtingi reikalavimai, tai liečia ir maitinimo paslaugas. Kai kurie viešbučiai renkasi patys neorganizuoti maitinimo, tai daro atskirai veikianti įmonė, tačiau tuomet, viešbutis negali kontroliuoti restorano veiklos – kyla grėsmė viešbučio reputacijai. Viešbučio restorane labai svarbu tinkamai parinkti darbuotojų skaičių, paskirstyti darbus bei tiksliai planuoti užsakymus. Pagrindinis iššūkis viešbučių maitinimo organizavime – patenkinti visų svečių poreikius, o kaip žinia, turizmo sferoje visi žmonės labai skirtingi, kadangi ir atvyksta apsistoti iš skirtingų šalių. Taikyti darbo metodai buvo šie – literatūros analizė, kokybinis tyrimas-interviu, interviu metu gautos informacijos analizė. Teorinėje dalyje aptariama literatūra, skirtingų autorių požiūriai į maitinimo organizavimą viešbutyje, kuo tai yra specifiška. Praktinėje darbo dalyje pateikiama informacija apie nagrinėjamus viešbučius, parengta lyginamoji analizė, atliktas kokybinis tyrimas – interviu bei atlikta jo metu gautos informacijos analizė. Projektinėje dalyje pateikiamos rekomendacijos bei pasiūlymai viešbučių maitinimo organizavimo tobulinimui. Darbo rezultatai – atlikta maitinimo organizavimo viešbučiuose „Best Western Santaka“ ir „Best Baltic Daniela“ lyginamoji analizė. Darbą sudaro 66 puslapiai, 9 lentelės, 16 paveikslų, 34 literatūros ir informacijos šaltiniai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Maitinimo organizavimas, viešbučiai, lyginamoji analizė en_US
dc.title Maitinimo organizavimo lyginamoji analizė viešbučiuose „Best Western Santaka“ ir „Best Baltic Kaunas“ en_US
dc.title.alternative Comparative analysis of the catering organization in the hotels Best Western Santaka and Best Baltic Kaunas en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra