dc.contributor.author |
Apuokaitė, Ieva |
|
dc.date.accessioned |
2019-02-11T11:34:34Z |
|
dc.date.available |
2019-02-11T11:34:34Z |
|
dc.date.issued |
2018-06 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/767 |
|
dc.description |
Ieva Apuokaitė. Supplementation of the Grill Dish Menu in the Cafe “American Pizza Burger”. Graduation Paper / Academic Supervisor Lecturer Nijolė Janina Vasiliauskienė, Kauno kolegija/ University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Catering Department. – Kaunas, 2018. The theoretical analysis of the activities and range of dishes of the renovated cafe "American Pizza Burger" encouraged to supplement the company's menu with grilled dishes. Professional Bachelor Thesis addresses the issue of the choice of a small barbecue dish in the renovated cafe and reveals its great demand. The technological part contains a menu of grill dishes each followed by 4 technology, cost and nutritional value cards as well as the technology charts with the description of the Critical Control Points and the technological process. The technological research carried out identifies the most suitable method for marinating chicken for frying and provides a sensory assessment, which helps to determine the best quality and organoleptic properties of the dish. The economic calculations based on total costs are calculated, which comprise 149.65 Euros. The conclusions provide recommendations on how long to marinate chicken and what herbs can reduce the effects of harmful substances on the human body. The Thesis consists of 44 pages and includes 7 tables, 6 figures, 18 references, 12 appendixes. |
en |
dc.description.abstract |
Teorinėje dalyje analizuojant atsinaujinusios kavinės “American Pizza Burger“ veiklą ir patiekalų asortimentą, buvo nuspręsta įmonės valgiaraštį papildyti grilio patiekalais. Baigiamajame darbe iškeliama problema apie atsinaujinusios kavinės mažą grilio patiekalų pasirinkimą ir esančią didelę paklausą.
Technologinėje dalyje pateikiamas grilio patiekalų valgiaraštis, po 4 technologijos, savikainos ir maistinės vertės korteles bei technologijos schemas su SVT ir technologinio proceso aprašymu.
Atliekamo technologinio tyrimo metu nustatomas tinkamiausias vištienos marinavimo būdas kepimui, atliekamas juslinis vertinimas, kurio metu buvo nustatyta geriausia patiekalo kokybė bei juslinės savybės.
Pateikiami ekonominiai skaičiavimai, kuriuose apskaičiuotos viso darbo išlaidos, jos sudaro 149,65 eurus.
Išvadose teikiamos rekomendacijos, kiek laiko marinuoti vištieną ir kokias prieskonines žoleles naudojant galima sumažinti kenksmingų medžiagų poveikį žmogaus organizmui. |
en_US |
dc.language.iso |
other |
en_US |
dc.subject |
Grilis, žarijos, kancerogenai, valgiaraštis, viešasis maitinimas |
en_US |
dc.title |
Kavinės „American Pizza Burger“ grilio patiekalų valgiaraščio papildymas |
en_US |
dc.title.alternative |
Supplementation of the Grill Dish Menu in the Cafe “American Pizza Burger” |
en |
dc.type |
Other |
en_US |