DSpace talpykla

Italų kavinės Alytuje gamybinės veiklos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Miliauskas, Tomas
dc.date.accessioned 2019-02-08T08:13:09Z
dc.date.available 2019-02-08T08:13:09Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/743
dc.description Tomas Miliauskas. Organization of Production Activities in an Italian Cafe in Alytus. Professional Bachelors thesis / Scientific advisor Lecturer Vilija Karbauskiene, Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Catering Department. – Kaunas, 2018. After having analysed the city of Alytus, it was discovered that in the center of it there was a lack of an innovative cafe which would attract people not only for its good price and delicious dishes, but also for its design and atmosphere. The carried out questionnaire survey data analysis uncovered the fact that visitors would prefer to experience the Italian cuisine in an Italian café in that area. The aim of the Bachelor thesis was to prepare the technological part of the particular cafe project. The following working methods were used: questionnaire type people opinion survey, calculation of economic indicators, drawing of the cafe scheme. The theoretical part of the thesis was made up of the classification and specifics of catering enterprises. A study has also been conducted. The aim of the study was to collect as much information as possible about the demand for the cafes menu in Alytus. According to the results of the survey, 70 per cent of visitors to Alytus city chose to have meals in cafes, 30 per cent in fast food restaurants or casual snack bars. 75 per cent of the respondents would like to visit a cafe in which Italian food was served, 10 per cent gave the negative answer and 15percent did not have any opinion. According to the research results and resourced information analyses, a menu with 29 Italian dishes has been composed . The menu contained multiple dishes consisting of vegetables and seafood ingredients, which are commonly used in the Italian cuisine. 29 technology cards, 4 cost cards, 4 energy value cards, 2 technological schemes with analyzed processes and SVT have been created. A technological study has been conducted to find out what was the amount of important nutrients that could be found in the dishes made of raw materials. The dishes has to be prepared according to the rules of good hygiene practice. The production equipment has been selected. The economic part of the thesis includes the calculations of the costs of fixed assets, production volumes, and goods, direct and indirect production costs. Production and operating costs, profit statements have been included. Net profit for the year mounts to 10018,64 Euros. The needed funds are 122435,7 Euros. The volume of the thesis is 58 pages. It includes 15 tables, 7 pictures, 18 references, 6 appendixes. en
dc.description.abstract Analizuodamas Alytaus miestą, pastebėjau, kad pačiame miesto centre trūksta naujoviškos kavinės, kuri pritrauktų žmones ne tik savo geromis kainomis ir skaniais patiekalais, bet ir pačiu interjeru. Atlikęs anketinę apklausą sužinojau, kad lankytojai mielai apsilankytų Italų kavinėje, kurioje vyrautų itališki patiekalai. Baigiamojo darbo tikslas – parengti kavinės projekto technologinę dalį. Darbo tikslui pasiekti numatyti šie darbo metodai: anketinė žmonių apklausa, ekonominių rodiklių skaičiavimai, kavinės brėžinio braižymas. Teorinėje darbo dalyje išanalizuota maitinimo įmonių klasifikacija ir specifika. Taip pat atliktas tyrimas. Tyrimo tikslas kuo daugiau sužinoti apie Alytaus gyventojų kavinės ir valgiaraščio poreikį. Remiantis apklausos rezultatais maitinimo įmonės tipą gyventojai ir atvykusieji į Alytaus miestą renkasi taip: 70 proc. kavines, 30 greito maitinimo įmones ir užkandines. Ar norėtų apsilankyti kavinėje, kurios virtuvėje vyraują itališki patiekalai: 75 proc. atsakė taip, 10 proc. ne ir 15 proc. neturi nuomonės. Atsižvelgiant į tyrimo rezultatus ir analizuotus informacijos šaltinius parengtas 29 itališkų patiekalų valgiaraštis. Valgiaraštyje esančiuose patiekaluose gausu daržovių, jūros gerybių. Šie ypač dažnai naudojami patiekalams ruošti. Sudaryta 29 technologinių kortelių, 4 savikainos kortelės, 4 energetinių verčių kortelės, 2 technologinės schemos su išnagrinėtais procesais ir SVT. Atliktas technologinis tyrimas, kurio tikslas parodyti kiek svarbių maistinių medžiagų yra naudojamose žaliavose. Maistas bus ruošiamas laikantis ,,Geros higienos praktikos taisyklėmis“. Parinkta maitinimo įmonės įranga. Ekonominėje darbo dalyje atlikti ilgalaikio turto, gamybos apimties ir prekių apyvartos, tiesioginių ir netiesioginių gamybos išlaidų skaičiavimai. Pateikta gamybos ir veiklos išlaidų suvestinė, pelno ataskaita. Grynasis metų pelnas: 10018,64 Eur. Lėšų poreikis 122435,7 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Gamybinės veiklos organizavimas, kavinės steigimas, italų virtuvė en_US
dc.title Italų kavinės Alytuje gamybinės veiklos organizavimas en_US
dc.title.alternative Organization of Production Activities in an Italian Cafe in Alytus en
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra