DSpace talpykla

Kavinės Salantuose gamybinės veiklos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Švelnytė, Vaida
dc.date.accessioned 2019-02-06T09:14:07Z
dc.date.available 2019-02-06T09:14:07Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/681
dc.description Vaida Švelnytė. Organization of the Production Activities in a Café in Salantai. Graduation Paper/ Academic Supervisor Lecturer Vilija Karbauskiene, Kauno kolegija/ University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Catering Department. – Kaunas, 2018. As the city expands, the population also grows and needs grow, this period in the world and in Lithuania, are becoming more and more popular catering business. The aim of this thesis is to prepare the technological part of the project. Work objective include the following methods: analysis of information sources, survey, economic calculations and auditorial making of products and sensitive analysis. Theoretical – investigation part reviewed sources of information, documents, needed to create a new catering company. Also overviewed information sources, witch emphasize the essential requirements to establish a successful and profitable cafe. Based on the results of the analysis, o found out how often people visit cafes and the need for cafes in provinces: 76 % respondents indicated that they were visiting catering 2 – 3 times per week, 11 proc. visiting everyday, 9 % 1 time per month and 4 % 1 – 2 times per years. Needs for cafe: 72 % respondents answered that the café is not enough and 28 % respondents answered that the café is enough. In the technological part of the thesis is composed menu, submitted dishes technological cards and four dishes from different dishes group was made prime cost energy - nutritional value cards. Sketched two dishes technological schemes, analyzed processes and set RVSVT points. Selected quality and reliable equipment. Sketched company’s plan, meeting the full requirements of food safety and hygiene. Economical part of the thesis is focused on calculating fixed assets, the volume of production and turnover and the direct and indirect costs of productions. Production and operational expenditure, income report is presented. Net profit for the year is 132150,89 €, , funds needed 187060,45 €. With the prospect of future expansion, the company has a lot of unused space, which in the future can be turned into an outdoor terrace and thus attracting higher flows of consumers during the warm season. In the future, it is planned to organize tasting dishes evenings of various smoked fish. Because it is seaside, fish always will be fresh, with a piquant flavor and a pleasent smell. Recommended every half year update menu, add new meals and remove unpopular meals from menu. The scope of the work – the paper consists of 51 pages, 20 tables, 6 pictures, 24 literature and sources of information, 5 appendixes. en
dc.description.abstract Plečiantis Salantų miesteliui, plečiasi ir vartotojų skaičius bei vartotojų poreikiai, šiuo vartotojišku laikotarpiu pasaulyje ir žinoma Lietuvoje vis populiarėja viešojo maitinimo verslas. Ši verslo šaka turi vis daugiau perspektyvų, nes didėjant žmonių gyvenimo tempui lieka vis mažiau laisvo laiko, dėl to žmonės vis dažniau pietauja ar vakarieniauja kavinėse. Atlikus anketinę apklausą Klaipėdos apskrityje sužinojau, kad 87 proc. apklaustųjų lankosi provincijoje, o tik 13 proc. nesilanko. Baigiamojo darbo tikslas – parengti projekto technologinę dalį. Darbo tikslui įgyvendinti numatyti šie metodai: informacijos šaltinių analizė, anketinė apklausa, tiriamasis darbas – kontrolinis patiekalų gaminimas ir juslinė analizė, ekonominiai skaičiavimai. Teorinėje – tiriamojoje dalyje apžvelgti informaciniai šaltiniai, dokumentai, reikalingi naujai maitinimo įmonei steigti. Taip pat, apžvelgti informaciniai šaltiniai, kurie pabrėžia esminius reikalavimus norint įkurti sėkmingai veikiančią ir pelną nešančią kavinę. Remiantis atliktos anketinės analizės rezultatais, išsiaiškinau, kaip dažnai žmonės lankosi kavinėse bei kavinės poreikį provincijoje: 76 proc. apklaustųjų nurodė, kad maitinimo įmonėse lankosi 2 – 3 kartus per savaitę, 11 proc. lankosi kasdien, 9 proc. kartą per mėnesį ir 4 proc. 1 – 2 kartus per metus. Kavinės poreikis: 72 proc. apklaustųjų atsakė, kad kavinių labai trūksta ir 28 proc. respondentų atsakė, kad kavinių pakanka. Technologinėje dalyje sudarytas valgiaraštis, pateiktos patiekalų technologinės kortelės, o keturiems patiekalams iš skirtingos patiekalų grupės sudarytos savikainos bei energinės-maistinės vertės kortelės. Nubraižytos 2 patiekalų technologinės schemos, išanalizuoti procesai, bei nustatyti SVT taškai. Parinkta kokybiška, patikima bei nauja įranga. Nubraižytas įmonės planas, atitinkantis visus maisto saugos ir higienos reikalavimus. Ekonominėje darbo dalyje atlikti ilgalaikio turto, gamybos apimties ir prekių apyvartos, tiesioginių ir netiesioginių gamybos išlaidų skaičiavimai. Pateikta gamybos ir veiklos išlaidų suvestinė, pelno ataskaita. Grynasis metų pelnas: 132150,89 €, lėšų poreikis 187060,45 €. Su perspektyva ateityje numatoma įmonei plėstis, nes šalia yra daug nepanaudotos erdvės, kuri ateityje gali būti paversta į lauko terasą ir taip pritraukti didesnius vartotojų srautus šiltuoju metų laiku. Planuojama organizuoti degustacinius įvairios rūkytos žuvies vakarus, kadangi tai pajūrio kraštas, žuvis visada bus šviežia, pikantiško skonio ir malonaus kvapo. Rekomenduojama, kas pusmetį atnaujinti valgiaraštį, įdiegti naujų patiekalų ir iš valgiaraščio išimti patiekalus, kurie nebus itin populiarūs. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Kavinė, valgiaraštis, patiekalas, liofilizacija en_US
dc.title Kavinės Salantuose gamybinės veiklos organizavimas en_US
dc.title.alternative Organization of the Production Activities in a Café in Salantai en
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra