DSpace talpykla

Maisto alergenų ir maisto netoleravimo diagnostika bei duomenų analizė X laboratorijoje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Tomkevičiūtė, Aistė
dc.date.accessioned 2022-09-16T09:24:41Z
dc.date.available 2022-09-16T09:24:41Z
dc.date.issued 2022-06-13
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6707
dc.description Accurate diagnostic methods are needed to distinguish food allergies from food intolerances. Identifying a specific allergenic or intolerant food and eliminating it from the diet can improve the quality of life and prevent life-threatening or life-threatening allergic symptoms. Research problem: what is the diagnosis of food allergens and food intolerance and data analysis in laboratory X? The object of the research: diagnostics of food allergens and food intolerance and data analysis in X laboratory. The aim of the study: to determine the diagnosis of food allergens and food intolerance and data analysis in laboratory X. Objectives of the research: 1. To describe the diagnosis of food allergens and cases of food intolerance; 2. Identify which foods most commonly cause food allergies according to Laboratory X; 3. Identify which foods are the most common cause of food intolerance according to Laboratory X. Research methodology and subjects: quantitative research method, statistical descriptive data analysis in X laboratory. The results of 188 sets of food intolerance and 186 food allergy studies conducted in 2019-2021 were used for men and women aged 0 to 85 years. According to Laboratory X, the most common food allergen products have been found to be a mixture of molluscs and crustaceans, cow's milk, chicken eggs and tree nuts. And the most common foods that cause food intolerance are chicken eggs, cow’s milk, gluten-containing grains, and tree nuts. en_US
dc.description.abstract Norint atskirti alergiją maistui nuo maisto netoleravimo būtini tikslūs diagnostikos metodai. Nustačius konkretų alergiją sukeliantį ar netoleruojamą maisto produktą ir eliminavus jį iš mitybos raciono, galima pagerinti gyvenimo kokybę, išvengti sveikatai ar gyvybei pavojingų alerginių simptomų. Tyrimo problema: kokia maisto alergenų ir maisto netoleravimo diagnostika bei duomenų analizė X laboratorijoje? Tyrimo objektas: maisto alergenų ir maisto netoleravimo diagnostika bei duomenų analizė X laboratorijoje. Tyrimo tikslas: nustatyti maisto alergenų ir maisto netoleravimo diagnostiką bei duomenų analizę X laboratorijoje. Tyrimo uždaviniai: 1. Aprašyti maisto alergenus ir maisto netoleravimo atvejų diagnostiką; 2. Išskirti, kokie maisto produktai dažniausiai sukelia maisto alergijas X laboratorijos duomenimis; 3. Išskirti, kokie maisto produktai dažniausiai sukelia maisto netoleravimą X laboratorijos duomenimis. Tyrimo metodika ir tiriamieji: atliktas kiekybinis tyrimo metodas, statistinė aprašomoji duomenų analizė X laboratorijoje. Panaudoti 188 maisto netoleravimo bei 186 maisto alergijos tyrimų rinkinių rezultatai, atlikti 2019-2021 metais, vyrams ir moterimis, kurių amžius svyravo nuo 0 iki 85 metų. Nustatyta, kad dažniausiai maisto alergiją sukeliantys produktai X laboratorijos duomenimis yra moliuskų ir vėžiagyvių mišinys, karvės pienas, vištos kiaušiniai ir medžių riešutai. O dažniausiai maisto netoleravimą sukeliantys maisto produktai yra vištos kiaušiniai, karvės pienas, glitimo turintys grūdai ir medžių riešutai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Alergenas, antikūnai, diagnostika, maisto alergija, maisto netoleravimas, sIgE, sIgG en_US
dc.title Maisto alergenų ir maisto netoleravimo diagnostika bei duomenų analizė X laboratorijoje en_US
dc.title.alternative Diagnosis of food allergens and food intolerances and data analysis in laboratory X en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra