DSpace talpykla

Kiaulienos šonkaulių marinavimo baras

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Danielius, Egidijus
dc.date.accessioned 2019-02-04T13:23:25Z
dc.date.available 2019-02-04T13:23:25Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/640
dc.description Egidijus Danielus. Pork ribs marination bar. The final paper. Scientific advisor: Ilona Šostakienė. Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technologys – Kaunas 2018 The purpose of the paper: To designe pork ribs with the newly simulated marination recipe for marination bar. The object of the paper: Marinated pork ribs The structure of the paper: Paper structure containes of introdoction, theoretical part, technology part, ekonomi part, a list of literature, conclusion, appendixes. The results of the paper: Working rezults are that in one shift i am making 100 kg of pork ribs witch are: 40 kg of BBQ marination, 25kg of mustard marination and 35kg of honey and lemon marination. After analyzing technological process, calculations were made about main stock needs: 136kg through the shift pork ribs and indentifies important control points: CCP 1 (B) – raw pork acceptance, CCP 2 (C) – raw pork acceptance, CCP 3 (F) – raww pork acceptance, raw pork marinating CCP 4 (B). To ensure optimal technological process, devices were chosen and bar room was calculated, which takes place 108 m2, the main bar area takes - 328 m2. When economical – financial projects indicators were estimated, products prime costs were calculated for kilograms, 14,85 Eur for pork ribs with BBQ marinate, 11,81 Eur for pork ribs with mustard marinate, 9,03 Eur for pork ribs with honey and lemon marinate. The volume of the paper: The paper includes 50 pages, 26 tables, 12 illustration, 24 literature sources and 1 appendixes. Key words : pork ribs, marination, recipe. en
dc.description.abstract Suprojektuotas kiaulienos šonkaulių su naujai sumodeliuotomis marinatų receptūromis marinavimo baras, kuris per pamainą pagamina 100 kg kiaulienos šonkaulių: 40 kg su BBQ marinatu, 25 kg su garstyčių marinatu bei 35 kg su medaus ir citrinų marinatu. Išanalizavus technologinį procesą apskaičiuoti pagrindiniai žaliavų poreikiai: 136 kg per pamainą kiaulienos šonkaulių ir identifikuoti svarbūs valdymo taškai: SVT 1 (B) - Žalios kiaulienos priėmimas, SVT 2 (C) - Žalios kiaulienos priėmimas, SVT 3 (F) Žalios kiaulienos priėmimas, žalios kiaulienos marinavimas SVT 4 (B). Optimaliam technologinio proceso užtikrinimui parinkti įrenginiai ir apskaičiuoti baro patalpų plotai: gamybinės patalpos užima 108 m2, bendras baro plotas 328 m2. Įvertinus finansinius – ekonominius projekto rodiklius, apskaičiuota gaminių savikaina už kilogramą: 14,85 Eur kiaulienos šonkaulių su BBQ marinatu, 11,81 Eur kiaulienos šonkaulių su garstyčių marinatu, 9,03 Eur kiaulienos šonkaulių su medaus ir citrinų marinatu en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Kiauliena, šonkauliai, skerdena, subproduktai, marinavimas en_US
dc.title Kiaulienos šonkaulių marinavimo baras en_US
dc.title.alternative Pork ribs marination bar en
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra