DSpace talpykla

Penkiasdešimtojo jubiliejinio gimtadienio šventės technologinės programos sudarymas restorane „DIA“

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Vaicekavičiūtė, Indrė
dc.date.accessioned 2019-02-04T10:58:03Z
dc.date.available 2019-02-04T10:58:03Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/630
dc.description Indrė Vaicekavičiūtė. Development of a Technological Programme for the Fiftieth Anniversary Party in the Restaurant “DIA“. Graduation Paper/ Academic Supervisor Vaida Stubraitė, Kauno Kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Catering Department. - Kaunas, 2018. For its guests the restaurant DIA organizes various holiday, conference, birthday parties and many more. Thus for the graduation paper it was decided to organize an event having in mind the ever-increasing demand for such and similar events and occasions. During the planning of the menu customer requests were taken into consideration. Priority was given to the quality of the dishes, trying to create elaborate and appealing dishes that would satisfy the expectations of each guest. It is expected to attract more customers to the restaurant by increasing the number and variety of events. The aim of the graduation paper is to prepare the technological program for anniversary party at the restaurant DIA. To achieve the aim the following methods have been used: the analysis of information sources, a survey, sensory analysis research and technological description of the activity and economic calculations, description of resources and project management. During the analysis of the information sources in theoretical part it was discovered that the event organizer is very important to major events. His mission is to plan the event to the smallest of details in order to keep customers entertained. With increasing desire for improvement more and more innovations are emerging One of them is a circulator, which is designed to speed up the cooking process and improve the quality of the dishes. Another one is a dessert show, which aims to replace mundane cakes and desserts. The technological part consists of a menu, a 21-course technological cards, 4 cost- cards, 4 energy grade cards, 2 technological schemes, food safety and raw material maintenance descriptions. After a sensory analysis of liver creams it became clear that sensory qualities are best satisfied by one-bite sandwiches filled with duck liver mousse which are expected to be received with great demand. The economical part consists of estimated budget and the cost of the event. The cost of the event is 3846.50 Euros, the profit for the event - 6822.31 Euros. Recommendation for the future events would be to find more innovations, to diversify the menus for the events in order to attract as many customers as possible. The scope of the work. The paper consists of 48 pages, 14 tables, 7 pictures, 29 sources of information, 6 appendixes. en
dc.description.abstract Restoranas “DIA” pagal svečių užsakymus organizuoja įvairias šventes, konferencijas, gimtadienius ir kt. Tad vis didėjant tokių renginių paklausai, buvo nuspręsta baigiamajame darbe organizuoti renginį. Baigiamojo darbo tikslas – parengti jubiliejinio gimtadienio technologinę programą restorane „DIA“. Atliekant darbą ir siekiant išpildyti tikslą, buvo naudojami šie metodai: informacijos šaltinių analizė, anketinė apklausa, juslinės analizės tyrimas ir technologiniai veiklos aprašymai ir ekonominiai skaičiavimai, resursų ir projekto valdymo aprašymas. Analizinuojant informacijos šaltinius teorinėje dalyje išsiaiškinta, jog renginiams, renginių organizatorius yra labia svarbus. Jo misija – iki smulkiausių detalių suplanuoti renginio eigą, siekiant, kad renginys neprailgtų nei vienam klientui. Atsižvelgiant į norą tobulėti atsiranda vis daugiau naujovių. Viena jų – cirkuliatorius, sukurtas norint paspartinti maisto ruošimo laiką ir pagerinti patiekalų kokybę. Kita – desertų šou, kuriuo siekiama pakeisti, vis labiau nusibostančius tortus ar desertus. Technologinę dalį sudaro valgiaraštis, 20 patiekalų technologinių kortelių, 4 savikainos kortelės, 4 energinės vertės kortelės, 2 technologinės schemos, maisto saugos, žaliavų priežiūros aprašymai. Atlikus juslinį kepenėlių kremų tyrimą, išsiaiškinta, kad geriausiai juslines savybes patenkina anties kepenėlių kremu įdarytas vieno kąsnio sumuštinukas, tas tikimasi, jog jis sulauks didžiausios paklausos. Ekonominėje dalyje apskaičiuotos galimas biudžetas bei renginio išlaidos. Renginio išlaidas sudaro 3846,50 eurai, pelnas už renginį – 6822,31 eurai. Rekomenduojama ateities renginiams rasti vis daugiau naujovių, įvairinti renginiams skirtus meniu, kad būtų pripraukiama kuo daugiau klientų. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Renginių organizavimas, jubiliejus, inovacjos, desertų šou, juslinė analizė en_US
dc.title Penkiasdešimtojo jubiliejinio gimtadienio šventės technologinės programos sudarymas restorane „DIA“ en_US
dc.title.alternative Development of a Technological Programme for the Fiftieth Anniversary Party in the Restaurant “DIA“ en
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra