DSpace talpykla

Sveikatai palankaus meniu kūrimas mobiliai prekybai

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Anza, Mantas
dc.date.accessioned 2022-07-28T10:55:00Z
dc.date.available 2022-07-28T10:55:00Z
dc.date.issued 2022-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6115
dc.description The purpose of the paper. is to create a healthy menu for mobile commerce, while using equipment that does not use oil and using ingredients that enrich meals with dietary fiber and reduces the amount of additive sugar. The object of the paper. Creation of a healthier menu for mobile commerce, by using healthier produce. The structure of the paper. The work consists of the following parts: theoretical part, technological part (technological documentation, research methodology, results), financial - economic evaluation of the project, conclusions, list of literature and other information sources, annexes. The results of the paper. Literature and scientific articles on the possibility to provide quality meals to the consumer through mobile commerce are analyzed. It can be said that the use of sweet potatoes and ginger in dishes, produces healthier meals, with less sugar and more dietary fiber, that helps our health. The human organism is also affected by the active components of ginger, which lowers blood pressure and eases the workload of the heart. In the projected mobile commerce, full-fledged dishes are offered. A healthier menu has been created, consisting of a 10-course menu that uses products that enrich dishes with fiber and reduce the amount of added sugar. Technological cards for whole dishes have been created and presented, as well as photos that form a healthier menu for mobile commerce. The production processes, the plating of dishes, the products used and their quantities for the production of 1 portion are presented. The technological process for the newly created dessert was described, as well as moisture measurements were measured, which showed the most favorable recipe for preparing a non-dry product. Sensory analysis was also carried out, which helped to choose the most suitable production technology. The methods of ensuring the quality and safety of dishes, as well as aspects of occupational hygiene, in accordance with the Lithuanian hygiene norm HN 15/2021 "Food Hygiene", and Regulation EC 852:2004 of the European Parliament and the Council are described. Production facilities are designed to ensure a low probability of cross-contamination and high productivity. Economic calculations of the projected company were carried out: EUR 312.76 is planned to be spent on the planned production cost per day, and earn a profit of EUR 6423.76 per month. The volume of the paper. The paper includes 42 pages, 25 tables, 4 illustrations, 19 literature sources and 27 appendixes en_US
dc.description.abstract Darbo tikslas. Sukurti sveikatai palankesnį meniu mobiliai prekybai, pasitelkiant įrangą, kuriai nereikalingas aliejus, ir naudojant žaliavas, kurios papildo patiekalus maistinėmis skaidulomis bei sumažina pridėtinio cukraus kiekį. Darbo objektas. Sveikatai palankesnio meniu kūrimas mobiliai prekybai, pasirenkant sveikatai palankius produktus. Darbo struktūra. Darbą sudaro šios dalys: teorinė dalis, technologinė dalis (technologinė dokumentacija, tyrimo metodika, rezultatai), finansinis – ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas, priedai. Darbo rezultatai. Išanalizuota literatūra ir moksliniai straipsniai apie galimybę kokybišką maistą tiekti vartotojui vykdant mobilią prekybą. Galima teigti, kad naudojant saldžias bulves, bei imbierą patiekaluose, gaunamas sveikatai palankesnis maistas, kuris turėdamas mažesnį cukraus kiekį ir daugiau maistinių skaidulų, padeda mūsų organizmui. Įtaką organizmui taip pat turi, aktyvūs imbiero komponentai, kurie sumažina kraujo spaudimą ir palengvina širdies darbo krūvį. Projektuojamoje mobilioje prekyboje pasiūlyti visaverčiai patiekalai. Sukurtas sveikatai palankesnis meniu, kurį sudaro 10 patiekalų valgiaraštis, kuriuose yra naudojami produktai praturtinantys patiekalus skaidulinėmis medžiagomis, bei sumažinantys pridėtinio cukraus kiekį. Sukurtos ir pateiktos visu patiekalų technologinės kortelės, bei nuotraukos, kurios sudaro sveikatai palankesnį meniu mobiliai prekybai. Aprašyti gamybos procesai, patiekalų apipavidalinimas, pateikti naudojami produktai bei jų kiekiai 1-os porcijos gamybai. Aprašytas technologinis procesas naujai kuriamam desertui, bei atlikti drėgmės matavimai kurie parodė palankiausią receptą norint, paruošti ne sausą produktą. Taip pat atlikta juslinė analizė kuri padėjo išsirinkti tinkamiausią gamybos technologiją. Aprašyti patiekalų kokybės bei saugos užtikrinimo metodai, bei darbo higienos aspektai, vadovaujantis Lietuvos higienos norma HN 15/2021 „Maisto higiena“, ir Europos parlamento ir tarybos reglamentas EB 852:2004. Suprojektuotos gamybinės patalpos, taip, kad būtų užtikrinta maža kryžminės taršos galimybė ir didelis darbo našumas. Atlikti projektuojamos įmonės ekonominiai skaičiavimai: per dieną planuojamoms gamybos išlaidoms žadama išleisti 312,76 Eur, ir per mėnesį uždirbti 6423,76 Eur pelno. Darbo apimtis. Darbą sudaro 42 puslapiai, 25 lentelės, 4 paveikslai, 19 literatūros šaltinių, 27 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject sveikata, mobilumas, maistinės skaidulos, prekyba en_US
dc.title Sveikatai palankaus meniu kūrimas mobiliai prekybai en_US
dc.title.alternative Creation of healthy menu for the mobile commerce en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra