DSpace talpykla

Restorano „Seelan‘s lounge“ meniu papildymas naujais patiekalais

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Bakulaitis, Benas
dc.date.accessioned 2022-07-28T10:46:26Z
dc.date.available 2022-07-28T10:46:26Z
dc.date.issued 2022-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6113
dc.description The purpose of the paper – to add starters, second courses and dessert to the Seelan's lounge menu. To carry out an applied study on the selection of different methods of defrosting pork tenderloin by assessing the sensory characteristics, acidity content and pH. The object of the paper – the development of Seelan's lounge restaurant's menu includes starters, hot dishes, soups and a dessert. The structure of the paper – The final paper consists of the following parts: introduction, theoretical part, technological part, financial - economic evaluation of the project, conclusions, list of literature and other sources of information, annexes. An applied study has been carried out to assess the sensory analysis, acidity, and dry matter content of different methods of defrosting pork. The results of the paper – The theoretical part of the study discusses the characteristics of customer choice of catering establishments, the technologies of menu development and the impact of defrosting on changes in the pork cutlet. The paper is commissioned; thus the technological part of the thesis presents a menu consisting of three starters, two soups, four hot dishes and one dessert, 107 portions per day are planned to sold. Technological cards, storage conditions of the raw materials used, prime-cost, nutritional and energy values, and a technological production diagram with the Critical Control Points. A study was also carried out using defrosted pork to assess the sensory characteristics, acidity and dry matter content. Although I was trained that defrosting is best done in a refrigerator, the results showed that pork that was defrosted at room temperature was significantly better. The volume of the paper. The paper consists of 50 pages, 24 tables, 4 figures, 29 references and appendices. en_US
dc.description.abstract Darbo tikslas – Papildyti „Seelan‘s lounge“ valgiaraštį užkandžiais, antrais patiekalais bei desertu. Atlikti taikomąjį tyrimą parenkant skirtingus kiaulienos išpjovos defrostavimo būdus įvertinant juslines savybes, rūgštingumo kiekį, bei pH. Darbo objektas – Restorano „Seelan‘s lounge“ pilnas valgiaraščio papildymas kurį sudaro užkandžiai, karšti patiekalai, sriubos ir desertas. Darbo struktūra. Rašto darbas yra sudarytas iš šių dalių: įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis – ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas, priedai. Atliktas taikomasis tyrimas kurio metu yra įvertinama skirtingų kiaulienos defrostavimo būdų juslinę analizė, rūgštingumas , bei sausųjų medžiagų kiekio nustatymas. Darbo rezultatai: Teorinėje dalyje aptarta kokios yra klientų maitinimo įstaigų pasirinkimo ypatumai, apkalbėta kokios yra valgiaraščio kūrimo technologijos, bei defrostavimo įtaka pusgaminio pokyčiams. Šis baigiamasis darbas yra užsakomasis, tad technologinėje dalyje pateikiamas valgiaraštis, kurį sudaro 3 užkandžiai , 2 sriubos, 4 karšti patiekalai ir 1 desertas, jų planuojama parduoti 107 porcijas per dieną. technologinės kortelės, naudojamų žaliavų laikymo sąlygos, savikainos, maistinės bei energinės vertės, technologinė gamybos schema su reikiamais SVT taškais. Taip pat atliktas tyrimas naudojant defrostuota kiauliena, kuriuo metu buvo vertinami jusliniai rodikliai, rūgštingumo nustatymas, bei sausųjų medžiagų kiekio nustatymas. Nors buvau mokytas, kad geriausiai defrostuoti yra šaldytuve, atsakymai parodė, kad kiauliena kuri buvo defrostuota kambario temperatūroje pasižymėjo korespondentam geresnė. Darbo apimtis. 50 puslapiai, 24 lentelės, 4 paveikslėliai, 29 literatūros šaltiniai en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Meniu, defrostavimas, apdorojimas, papildymas, kiauliena en_US
dc.title Restorano „Seelan‘s lounge“ meniu papildymas naujais patiekalais en_US
dc.title.alternative Introduction of new dishes into the menu of the restaurant Seelan's Lounge en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra