DSpace talpykla

Patiekalų technologinės programos sudarymas griliaus restoranui

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Mačiulaitis, Lukas
dc.date.accessioned 2022-07-28T07:55:54Z
dc.date.available 2022-07-28T07:55:54Z
dc.date.issued 2022-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6108
dc.description The purpose of the paper. To compile a technological programme of dishes for the grill restaurant. The object of the paper. Development of dish technological programme for the grill restaurant. The structure of the paper. The paper consists of the following parts: theoretical part, technological part (design, research methodology, results), financial-economic evaluation of the project, conclusions, list of literature and other sources of information, appendices. The results of the paper. The analysis of the scientific literature has shown that grilled dishes are a healthy food if properly cooked. Barbecue catering establishments are currently very popular in the world. Although setting up catering is a very difficult and responsible job, their demand is growing as customers wish to eat delicious meals but are unwilling to cook at home. A menu of ten different dishes has been compiled. It includes vegetables, poultry, beef, fish and game served with a variety of side dishes. Technological documentation of selected dishes is presented: technological labels of dishes, nutritional value of dishes, calculations of prime-costs. Flowchart of technological processes with explanations has been developed. The hygiene conditions and requirements to be followed by staff in the workplace (wearing headgear, not wearing rings, piercings or other jewelry) are given. The requirements for occupational safety are described how to correctly use technological equipment, to protect oneself and co-workers. Technological equipment for the production of the dishes has been selected. Raw materials, personnel and product flows have been modeled to avoid cross-contamination of production facilities. Gastronomic analysis of wild boar loin has been presented. Economic calculations of the designed company have been performed. The volume of the paper. The paper consists of 41 pages, 20 tables, 4 figures, 20 references, 14 appendices. en_US
dc.description.abstract Darbo tikslas. Sudaryti patiekalų technologinę programą griliaus restoranui. Darbo objektas. Patiekalų technologinės programos sudarymas griliaus restoranui. Darbo struktūra. Darbą sudaro šios dalys: teorinė dalis, technologinė dalis (projektavimas, tyrimo metodika, rezultatai), finansinis-ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas, priedai. Darbo rezultatai. Atlikta teorinė mokslinė literatūra parodė, kad grilyje kepti patiekalai yra sveikas maistas, jeigu jį tinkamai kepami. Grilio maitinimo įstaigos šiuo metu pasaulyje yra labai populiaru. Nors ir maitinimo įstaigų kūrimas yra labai sunkus ir atsakingas darbas, tačiau jų paklausa vis didėja, kadangi žmonės nori skaniai pavalgyti, bet namie patys gaminti nenori. Sudaryta dešimt skirtingų patiekalų meniu. Į jį įeina daržovės, paukštiena, jautiena, žuvis ir žvėriena, patiekiama su įvairiais garnyrais. Pateikta pasirinktų patiekalų technologinė dokumentacija: patiekalų technologinės koretelės, patiekalų maistinė vertė, savikainos skaičiavimais. Sumodeliuota technologinių procesų schema su paaiškinimais. Pateiktos higienos sąlygos ir reikalavimai, kurių turi laikytis darbuotojai darbo vietose (dėvėti galvos apdangalus, nemuvėti žiedų, auskarų ar kitokių papuošalų). Aprašyti žmogaus saugos reikalavimai darbo metu: taisyklingai naudotis technologiniais įrenginiais, saugoti save ir aplinkinius darbuotojus. Parinkta technologinė įranga pasirinktų patiekalų gamybai. Sumodeliuotos gamybinės patalpos išvengiant kryžminės taršos, nurodyti žaliavų, personalo ir produkto srautai. Pateikti atlikti gastronominiai šernienos nugarinės mėsos tyrimai. Atlikti projektuojamos įmonės ekonominius skaičiavimai. Darbo apimtis. Darbą sudaro 41 puslapis, 20 lentelių, 4 paveikslėliai, 20 literatūros šaltiniai, 14 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject restorano atidarymas, grilis, meniu en_US
dc.title Patiekalų technologinės programos sudarymas griliaus restoranui en_US
dc.title.alternative Development of dish technological programme for the grill restaurant en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra