DSpace talpykla

Patiekalų technologinės programos sudarymas maisto furgon

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Petrauskas, Rėjus
dc.date.accessioned 2022-07-28T07:48:16Z
dc.date.available 2022-07-28T07:48:16Z
dc.date.issued 2022-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6107
dc.description The objective of the paper. To create a menu in the food van and carry out research on new technology using salmon fillet. The subject of the paper: organization of food production in a food van. The structure of the paper. The paper consists of the following parts: contents, list of tables and figures, glossary of abbreviations and terms, summary, introduction, theoretical part, technological part, financial and economic evaluation of the project, conclusions, list of literature and other sources of information, additional information, and appendices The results of the paper. The theoretical part analyses the scientific literature sources on the advantages of mobile kitchen as well as the negative aspects of starting this type of business model. The market demand for raw materials and the food van was also analyzed as well as the dishes a company plans to supply. The creation of a new menu that is adapted to the mobile kitchen was reviewed as it differs from the usual restaurant or café menu. A ten-dish menu was compiled with technological cards, two prime-costs and nutritional value cards as well as the amount of daily raw materials. Technological and technological processes flowcharts of fresh vegetable salad with salted salmon and citrus vinaigrette were made. Biochemical and chemical analysis of the production process of fresh vegetable salad with salted salmon and citrus vinaigrette was reviewed. A study was conducted comparing the sensory properties of home-made salted salmon and purchased salted salmon. To sum up, the results showed that the best appearance, smell, and taste of naturally salted salmon was found in the selection of different salmon curing methods for salad preparation. The graphic part shows a plan of a food van with equipment for this type of restaurant to avoid disruptions of production and cross-contamination. In the economic part the financial indicators of the company’s start-up activities and the new menu have been calculated and evaluated which show that the activities will be profitable and profit will amount to 165290 euros. The volume of the paper. The paper includes 62 pages, 29 tables, 11 illustrations, 25 literature sources and 3 appendices. en_US
dc.description.abstract Darbo tikslas. Sudaryti patiekalų technologinę programą maisto furgone bei atlikti technologinį tyrimą, naudojant lašišos filė. Darbo objektas. Gamybinės veiklos organizavimas maisto furgone. Darbo struktūra. Darbą sudaro šios dalys: turinys, lentelių ir paveikslų sąrašas, santrumpų ir sąvokų žodynėlis, santrauka, įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis-ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas, priedai. Darbo rezultatai. Teorinėje dalyje nagrinėjami moksliniai literatūros šaltiniai apie mobilios virtuvės ant ratų suteikiamus privalumus, bei neigiamus aspektus su kuriais susiduriama pradedant tokio tipo verslą. Taip pat analizuojama žaliavų paklausa rinkoje, ypač maisto furgono paklausa ir patiekalai, kuriuos planuoja nauja įmonė tiekti. Apžvelgiamas naujo meniu kūrimas kuris pritaikomas būtent mobiliai virtuvei, kas labai skiriasi nuo įprasto restorano ar kavinės meniu. Technologinėje dalyje sudarytas 10 patiekalų valgiaraštis su visomis technologinėmis kortelėmis ir nuotraukomis, po 2 savikainos, bei maistinės – energinės vertės kortelėmis, taip pat sudaryta žaliavų kiekio parai suvestinė Sudarytos šviežių daržovių salotos su sūdyta lašiša ir citrusiniu vinigretu technologinė, bei technologinių procesų schemos. Apžvelgta biocheminė, bei cheminė gamybos proceso šviežių daržovių salotų su sūdyta lašiša ir citrusiniu vinigretu analizė. Atliktas tyrimas, kuriuo buvo palygintos namų būdu sūdytos lašišos ir pirktos jau sūdytos lašišos juslinės savybės patiekale. Apibendrinus, rezultatai parodė, jog parenkant skirtingus lašišos sūdymo būdus ruošiant salotas, buvo nustatyta, kad geriausia išvaizda, kvapu ir skoniu pasižymėjo natūraliai sūdyta lašiša. Grafinėje dalyje pateiktas maisto furgono planas su įranga, tokio tipo restoranui, kad nestrigtų gamyba, ir išvengti kryžminės taršos. Ekonominėje dalyje suskaičiuoti ir įvertinti įmonės pradžios veiklos ir naujo valgiaraščio finansiniai rodikliai, kurie rodo jog veikla bus pelninga ir pelnas sudarys – 165290 eurų. Darbo apimtis. Darbą sudaro 62 puslapiai, 29 lentelės, 11 paveikslai, 25 literatūros šaltiniai, 3 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject maisto furgonas, mėsa, valgiaraštis, vegetariškas en_US
dc.title Patiekalų technologinės programos sudarymas maisto furgon en_US
dc.title.alternative Development of dish technological programme for the food van en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra