DSpace talpykla

Pusruginės duonos be pridėtinio cukraus gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Lazdauskas, Jonas
dc.date.accessioned 2022-07-28T07:05:35Z
dc.date.available 2022-07-28T07:05:35Z
dc.date.issued 2022-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6099
dc.description The purpose of the paper: to create recipes for half-rye bread without added sugar and to design bakery premises. The object of the paper: Half-rye bread without added sugar, half-rye bread without added sugar with additives. The structure of the paper. Introduction, theoretical part, technological part, financial-economic evaluation of the project, conclusions, list of reference, appendixes. The results of the paper. Added sugar is often used in foods. This sugar is added to foods to render a sweeter taste. Excessive sugar intake can have adverse health effects and is associated with an increased risk of tooth decay, cardiovascular disease, type 2 diabetes, overweight, obesity and metabolic syndrome. To prevent these health problems, the demand for healthier bread without added sugar is growing in the Lithuanian bread market. As a result, it was chosen to develop the production of such bread. During the shift, 3024 kg of products will be produced, 3852.69 kg of raw materials and 13774 pieces of packaging materials will be used. A company with a total area of 437.77 m2 was modelled. The organization of human safety at work was carried out, during which the conditions were created for the employees to work safely in the bakery that produced half-rye bread without added sugar. Having evaluated the economic-financial indicators of the products, the results show that the prime-cost of rye bread without added sugar is: € 1.237 / kg and with additives: €1.522 / kg. The volume of the paper. The paper consists of 61 pages, 22 tables, 1 illustration, 30 literature sources and 2 appendixes. en_US
dc.description.abstract Darbo tikslas: Sukurti pusruginės duonos be pridėtinio cukraus receptūras ir suprojektuoti duonos kepyklą. Darbo objektas: Pusruginė duona be pridėtinio cukraus ir pusruginė duona be pridėtinio cukraus su priedais. Darbo struktūra. Įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis–ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas. Darbo rezultatai. Maisto produktuose dažnai naudojamas pridėtinis cukrus. Taip vadinamas cukrus, papildomai dedamas į maisto produktus, siekiant išgauti saldesnį skonį. Per didelis cukraus suvartojimas gali daryti neigiamą poveikį sveikatai, jis siejamas su didesne dantų ėduonies, širdies ir kraujagyslių ligų, II tipo cukrinio diabeto, antsvorio, nutukimo bei metabolinio sindromo rizika. Siekiant išvengti šių sveikatos sutrikimų Lietuvos duonos rinkoje auga sveikatai palankesnės duonos be pridėtinio cukraus paklausa. Dėl to buvo pasirinkta projektuoti būtent tokios duonos gamybą. Per pamainą bus kepama 3024 kg gaminių, sunaudojama 3852,69 kg žaliavų ir 13774 vnt. pakavimo medžiagų.. Sumodeliuota įmonė, kurios plotas 437,77 m2. Atliktas žmogaus saugos organizavimas darbe, kurio metu sudarytos sąlygos darbuotojams saugiai dirbti pusruginės duonos be pridėtinio cukraus gamybos įmonėje. Įvertinus ekonominius–finansinius produktų rodiklius, gauti rezultatai, kad pusruginės duonos be pridėtinio cukraus savikaina yra: 1,237 Eur/kg su priedais: 1,522 Eur/kg. Darbo apimtis. Darbą sudaro 61 puslapiai, 22 lentelės, 30 literatūros šaltinių,1 paveikslas, 2 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Pusruginė duona, pridėtinis cukrus, sveikai palanki mityba en_US
dc.title Pusruginės duonos be pridėtinio cukraus gamyba en_US
dc.title.alternative Production of half-rye bread without added sugar en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra