DSpace talpykla

Vytintų dešrelių su anakardžiais ir trumais gamybos linija

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Raibikienė, Eglė
dc.date.accessioned 2022-07-28T06:40:18Z
dc.date.available 2022-07-28T06:40:18Z
dc.date.issued 2022-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6095
dc.description The purpose of the paper - to design a production line for dried sausages with cashews and truffles. The object of the paper. Dried sausages with cashews and dried sausages with truffles. The structure of the paper. Introduction, theoretical part, technological part, applied methodology, financial-economic evaluation of the project, conclusions, list of literature and other information sources, appendices. The results of the paper. The range of two products is presented in the work: dried sausages with cashews 1000 kg / shift and dried sausages with truffles 800 kg / shift. The main requirements for raw materials (pork, pork lard, cashews, truffles, nitrite salt, etc.) have been established, the flow diagram of dried sausages has been drawn up and the stages of the technological process have been described. A compilation of safety and quality of production of dried sausages has been developed, Critical Control Points have been identified: acceptance of raw materials CCP - 1B, 1C, 1P, metal detector CCP – 2P, storage of finished products CCP - 2B. The main equipment ensuring a smooth production process has been selected. The total production area of dried sausages with cashews and truffles is 638,60 m2. Economic calculations of the dried sausage production workshop were performed. The pay-off period of the company is estimated to be four months. Methodological studies have shown that the pH of dried sausages (after 6 days of drying) with cashews is 6.15. The pH of sausages with truffles (after drying for 6 days) is 6.34. Sensory properties were assessed using 7 evaluators. The results of the evaluation are reflected in the graphs. In the samples of both sausages the moisture was measured by the express method, it was found that the moisture of the sausages with truffles after 36 min. heating 120 0C temp. is 40.5%, and for sausages with cashews after 27 min. heating 120 0C temp. 31%. The volume of the paper: The paper consists of 52 pages, 22 tables, 7 figures, 35 references, 1 appendix. en_US
dc.description.abstract Baigiamojo darbo tikslas – suprojektuoti vytintų dešrelių su anakardžiais ir trumais gamybos liniją. Baigiamojo darbo objektas. Vytintos dešrelės su anakardžiais ir vytintos dešrelės su trumais. Baigiamojo darbo struktūra. Įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, taikomoji metodologija, finansinis – ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacinių šaltinių sąrašas, priedai. Baigiamojo darbo rezultatai. Darbe pateikiamas dviejų produktų asortimentas: vytintų dešrelių su anakardžiais 1000 kg/pam ir vytintų dešrelių su trumais 800 kg/pam. Nustatyti pagrindiniai reikalavimai žaliavoms (kiauliena, kiaulienos lašiniai, anakardžiai, trumai, nitritinė druska ir kt.), sudaryta vytintų dešrelių srauto diagrama ir aprašyti technologinio proceso etapai. Sudarytas vytintų dešrelių gamybos saugos ir kokybės sąvadas, nustatyti svarbūs valdymo taškai: Žaliavų priėmimas SVT – 1B, 1C, 1F, metalo detektorius SVT – 2F, gatavos produkcijos laikymas SVT – 2B. Parinkti pagrindiniai įrenginiai, užtikrinantys sklandų gamybos procesą. Metodologiniais tyrimais nustatyta, kad vytintų dešrelių ( po 6 dienų vytinimo) su anakardžiais pH yra 6,15. Dešrelių su trumais ( po 6 dienų vytinimo) pH yra 6,34. Įvertintos juslinės savybės, pasitelkus 7 vertintojus. Vertinimo rezultatai atsispindi grafikuose. Abiejų dešrelių mėginiuose drėgnumas matuotas ekspress metodu, nustatyta, kad dešrelių su trumais drėgmė po 36 min. kaitinimo 120 0C temp. yra 40,5 % , o dešrelių su anakardžiais po 27 min. kaitinimo 120 0C temp. 31 %. Bendras vytintų dešrelių su anakardžiais ir trumais gamybinis plotas – 638,60 m2. Atlikti vytintų dešrelių gamybos cecho ekonominiai skaičiavimai. Apskaičiuota, kad įmonės atsipirkimo laikas 4 mėnesiai. Įmonės pelnas per metus 9128420,16 eurų. Baigiamojo darbo apimtis: darbą sudaro 52 puslapiai, 22 lentelės, 7 paveikslėliai, 35 literatūros šaltiniai, 1 priedas. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject kiauliena, vytinimas, brandinimas, dešrelė en_US
dc.title Vytintų dešrelių su anakardžiais ir trumais gamybos linija en_US
dc.title.alternative Production line for dried sausages with cashews and truffles en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra