DSpace talpykla

IPA ir APA stilių alaus darykla

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Šalnaitė, Ugnė
dc.date.accessioned 2022-07-28T06:34:08Z
dc.date.available 2022-07-28T06:34:08Z
dc.date.issued 2022-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6094
dc.description The purpose of the paper. To create recipes for APA and IPA beer and design a plant. The object of the paper. Production technology of APA and IPA beer. The structure of paper. The final work consists of title page, declaration of academic integrity, final task, contents, list of tables, summary, introduction, theoretical and technological part, financial- economic evaluation, compliance with food safety requirements, conclusions and a list of literature and other information sources. The results of paper. Created two different beer styles recipes and designed a brewery, which annual production volume of the company is 48000 l of APA beer, 24000 l of IPA beer, a total annual production volume is 72000 l. Microbiological studies showed that both types of beer are sutable for consumption. Beer has an alcohol content of 4,8% for APA, and 7,2% FOR IPA beer. Also, the single- use, fully recyclable, plastic PET container was selected, to avoid qualitative changes due to improperly washed containers. The cost of the main raw materials per day, week, month and year has been calculated. The annual cost of excipients has also been calculated, as well as beer production flow chart has been prepared. HACCP program has been developed to ensure the safety and quality of beer production. The characteristics of the used and required equipment have been prepared in a line with modelling of the production premises. The total area of the company is 400.56 m2 Financial and economic indicator were calculated and it was obtained that one liter of APA beer will cost 10 euros, and one liter of IPA beer will cost 12 euros. The volume of paper. The paper consists of 60 pages, 19 tables, 42 literature sources, 2 attachments. en_US
dc.description.abstract Darbo tikslas. Sukurti APA ir IPA alaus receptūras ir suprojektuoti gamybos įmonę. Darbo objektas. Amerikietiško šviesaus elio (APA) ir Indiško šviesaus elio (IPA) gamybos technologija. Darbo struktūra. Baigiamąjį darbą sudaro antraštinis lapas, akademinio sąžiningumo deklaracija, baigiamojo darbo užduotis, turinys, lentelių sąrašas, santrauka, įvadas, teorinė ir technologinė dalis, finansinis – ekonominis įvertinimas, maisto saugos reikalavimų laikymąsis, išvados ir literatūros ir kitų informacinių šaltinių sąrašas. Darbo rezultatai. Sukurta dviejų skirtingų stilių receptai, suprojektuota alaus gamybos įmonė – APA stiliaus alaus gamybos metinė apimtis 48000 l., o IPA stiliaus alaus metinė gamybos apimtis – 24000 l., bendra metinė gamybos apimtis 72000 l. Atlikti miktrobiologiniai tyrimai, nustatyta, kad abi alaus rūšys yra tinkamos vartoti. Aluje nustatyti alkoholio kiekiai, APA – 4,8 %., o IPA –7,2 %. Taip pat parinkta vienkartinė, visiškai perdirbama, plastikinė PET tara, norint išvengti kokybinių pokyčių, dėl netinkamai išplautos taros. Darbe apskaičiuotos pagrindinių žaliavų išlaidos per dieną, savaitę, mėnesį ir metus. Taip pat apskaičiuotos metinės pagalbinių medžiagų išlaidos, taip pat paruošta alaus gamybos srauto diagrama, sudaryta RVASVT programa, leidžianti užtikrinti saugią ir kokybės reikalavimus atitinkančią alaus gamybą. Parengtos naudojamų ir reikalingų įrenginių charakteristikos kartu su gamybinių patalpų modeliavu. Suprojektuotos įmonės bendras plotas 400,56 kv.m. Apskaičiuoti finansiniai – ekonominiai rodikliai ir gauta, kad litras APA alaus kainuos 10 eurų, o litras IPA- 12eurų. Darbo apimtis: Darbą sudaro 60 puslapių, 19 lentelių, 42 literatūros šaltiniai, 2 priedai. en_US
dc.subject IPA, APA, alaus darykla, alkoholinis gėrimas. en_US
dc.title IPA ir APA stilių alaus darykla en_US
dc.title.alternative IPA and APA brewery en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra