dc.contributor.author |
Šalnaitė, Ugnė |
|
dc.date.accessioned |
2022-07-28T06:34:08Z |
|
dc.date.available |
2022-07-28T06:34:08Z |
|
dc.date.issued |
2022-06-15 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6094 |
|
dc.description |
The purpose of the paper. To create recipes for APA and IPA beer and design a plant.
The object of the paper. Production technology of APA and IPA beer.
The structure of paper. The final work consists of title page, declaration of academic integrity,
final task, contents, list of tables, summary, introduction, theoretical and technological part, financial-
economic evaluation, compliance with food safety requirements, conclusions and a list of literature and
other information sources.
The results of paper. Created two different beer styles recipes and designed a brewery, which
annual production volume of the company is 48000 l of APA beer, 24000 l of IPA beer, a total annual
production volume is 72000 l. Microbiological studies showed that both types of beer are sutable for
consumption. Beer has an alcohol content of 4,8% for APA, and 7,2% FOR IPA beer. Also, the single-
use, fully recyclable, plastic PET container was selected, to avoid qualitative changes due to improperly
washed containers. The cost of the main raw materials per day, week, month and year has been calculated.
The annual cost of excipients has also been calculated, as well as beer production flow chart has been
prepared. HACCP program has been developed to ensure the safety and quality of beer production. The
characteristics of the used and required equipment have been prepared in a line with modelling of the
production premises. The total area of the company is 400.56 m2
Financial and economic indicator were calculated and it was obtained that one liter of APA beer will cost 10 euros, and one liter of IPA beer will cost 12 euros.
The volume of paper. The paper consists of 60 pages, 19 tables, 42 literature sources, 2
attachments. |
en_US |
dc.description.abstract |
Darbo tikslas. Sukurti APA ir IPA alaus receptūras ir suprojektuoti gamybos įmonę.
Darbo objektas. Amerikietiško šviesaus elio (APA) ir Indiško šviesaus elio (IPA) gamybos
technologija.
Darbo struktūra. Baigiamąjį darbą sudaro antraštinis lapas, akademinio sąžiningumo
deklaracija, baigiamojo darbo užduotis, turinys, lentelių sąrašas, santrauka, įvadas, teorinė ir
technologinė dalis, finansinis – ekonominis įvertinimas, maisto saugos reikalavimų laikymąsis, išvados
ir literatūros ir kitų informacinių šaltinių sąrašas.
Darbo rezultatai. Sukurta dviejų skirtingų stilių receptai, suprojektuota alaus gamybos įmonė –
APA stiliaus alaus gamybos metinė apimtis 48000 l., o IPA stiliaus alaus metinė gamybos apimtis –
24000 l., bendra metinė gamybos apimtis 72000 l. Atlikti miktrobiologiniai tyrimai, nustatyta, kad abi
alaus rūšys yra tinkamos vartoti. Aluje nustatyti alkoholio kiekiai, APA – 4,8 %., o IPA –7,2 %. Taip pat
parinkta vienkartinė, visiškai perdirbama, plastikinė PET tara, norint išvengti kokybinių pokyčių, dėl
netinkamai išplautos taros. Darbe apskaičiuotos pagrindinių žaliavų išlaidos per dieną, savaitę, mėnesį ir
metus. Taip pat apskaičiuotos metinės pagalbinių medžiagų išlaidos, taip pat paruošta alaus gamybos
srauto diagrama, sudaryta RVASVT programa, leidžianti užtikrinti saugią ir kokybės reikalavimus
atitinkančią alaus gamybą. Parengtos naudojamų ir reikalingų įrenginių charakteristikos kartu su
gamybinių patalpų modeliavu. Suprojektuotos įmonės bendras plotas 400,56 kv.m.
Apskaičiuoti finansiniai – ekonominiai rodikliai ir gauta, kad litras APA alaus kainuos 10 eurų, o litras
IPA- 12eurų.
Darbo apimtis: Darbą sudaro 60 puslapių, 19 lentelių, 42 literatūros šaltiniai, 2 priedai. |
en_US |
dc.subject |
IPA, APA, alaus darykla, alkoholinis gėrimas. |
en_US |
dc.title |
IPA ir APA stilių alaus darykla |
en_US |
dc.title.alternative |
IPA and APA brewery |
en_US |