DSpace talpykla

Beglitiminių keksiukų su liofilizuotomis braškėmis gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Maksvytytė, Indrė
dc.date.accessioned 2022-07-27T09:43:49Z
dc.date.available 2022-07-27T09:43:49Z
dc.date.issued 2022-06-14
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6088
dc.description The purpose of the paper. To develop a recipe for gluten-free cupcakes with lyophilized strawberries and without added sugar, while using rice flour and agave syrup, and to design a production workshop. The object of the paper. Gluten-free cupcakes with lyophilized strawberries. The structure of the thesis. The theoretical part discusses the best methods of baking cupcakes, ingredients used for cupcakes, their chemical composition and reviews diseases related to nutrition. The quality and sensory indicators of traditional, gluten-free and cupcakes that were bought in a store, are analysed in the research part. The technological part presents the flow chart of the designed production workshop, technological calculations and financial-economic evaluation of the company. The results of the paper. A new recipe of gluten-free flour confectionery product has been created, which is equivalent to the taste and smell of wheat flour pastries baked according to the traditional recipe. This new product will be suitable not only for people with celiac disease and diabetes, but also for those who do not tolerate gluten and promote a healthy lifestyle. The planned capacity of the workshop is 200 kg of cupcakes per shift: 100 kg of traditional cupcakes with lyophilized strawberries and 100 kg of gluten-free cupcakes with lyophilized strawberries. Each cardboard box with a transparent window will contain 9 cupcakes equivalent to a package of 450 g. The quality indicators of the cupcakes were analysed and the moisture and porosity of the products were determined. Sensory analysis of appearance, smell, taste and consistency as well as acceptability of the product in assistance of evaluators was also performed. The production workshop was designed, the production flow diagram was designed, the Critical Control Points were identified and the financial-economic evaluation of the company was carried out. The volume of the paper. The paper consists of 54 pages, 23 tables, 7 illustrations, 48 sources of the literature and 4 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamojo darbo tikslas. Sukurti beglitiminių keksiukų su liofilizuotomis braškėmis ir be pridėtinio cukraus receptūrą, naudojant ryžių miltus ir agavų sirupą, bei suprojektuoti jų gamybos cechą. Baigiamojo darbo objektas. Beglitiminiai keksiukai su liofilizuotomis braškėmis. Baigiamojo darbo struktūra. Teorinėje dalyje aptariami geriausi keksiukų gaminimo būdai, keksiukams naudojamos žaliavos, jų cheminė sudėtis, apžvelgiamos ligos susijusios su mityba. Tiriamojoje dalyje įvertinami tradicinių, beglitiminiių ir pirktinių keksiukų kokybės ir jusliniai rodikliai. Technologinėje dalyje pateikiama suprojektuoto gamybinio cecho srauto diagrama, technologiniai skaičiavimai bei finansinis – ekonominis įmonės įvertinimas. Baigiamojo darbo rezultatai. Sukurtas naujos receptūros beglitiminis miltinės konditerijos produktas, savo skoniu ir kvapu prilygstantis mums įprastos tradicinės receptūros kvietinių miltų kepiniams. Šis naujas produktas bus pritaikytas ne tik žmonėms, kurie serga celiakija ir cukriniu diabetu, bet ir tiems, kurie netoleruoja glitimo bei propaguoja sveiką gyvenimo būdą. Planuojamas cecho našumas 200 kg keksiukų per pamainą: 100 kg tradicinių keksiukų su liofilizuotomis braškėmis ir 100 kg beglitiminių keksiukų su liofilizuotomis braškėmis. Keksiukai bus pakuojami į kartonines dėžutes su skaidriu langeliu, pakuojami po 9 vnt. kas atitinka 450 g pakuotę. Buvo tiriami keksiukų kokybės rodikliai, nustatyta gaminių drėgmė ir akytumas. Taip pat atlikta juslinė išvaizdos, kvapo, skonio ir konsistencijos analizė bei gaminio priimtinumas pasitelkus vertintojų nuomonę. Suprojektuotas gamybinis cechas, sudaryta gamybos srauto diagrama, nustatyti svarbiausi valdymo taškai, sudarytas finansinis – ekonominis įmonės įvertinimas. Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 54 puslapiai, 23 lentelės, 7 paveikslai, 48 literatūros šaltiniai, 2 priedai. en_US
dc.subject keksiukai, ryžių miltai, agavų sirupas, liofilizuotos braškės en_US
dc.title Beglitiminių keksiukų su liofilizuotomis braškėmis gamyba en_US
dc.title.alternative Production of gluten-free cupcakes with lyophilized strawberries en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra