Santrauka:
Darbo tikslas: suprojektuoti vaisių-uogų vyno gamybos įmonę, vyno kokybės gerinimui
panaudojant harmonizuojančias medžiagas.
Darbo objektas: obuolių – svarainių vynas.
Darbo struktūra: darbas parengtas iš teorinės, technologinės dalių ir finansinio –
ekonominio vertinimo.
Darbo rezultatai: Numatoma dviejų rūšių, pusiau saldaus ir sauso, obuolių-svarainių vyno gamyba.
Gaminama 10000 l vyno per metus, iš kurių 7000 l (9333 buteliai) sauso obuolių-svarainių vyno, o
3000l (4000 butelių) pusiau saldaus obuolių-svarainių vyno. Gaminamas vynas 13 alk. tūrio %. Buvo
parengta ir apskaičiuota receptūra 1000 l (1 partija) vyno ir 10000 l vyno. Darbe aprašyta vyno
gamybos technologija, kuri susideda iš 16 etapų kurie yra savaip svarbūs ir turi būti atsakingai
prižiūrimi. Parengta RVASVT analizė ir būtinosios programos maisto saugai ir kokybei užtikrinti.
Įmonėje naudojami įrenginiai parinkti pagal įmonės gamybos pajėgumus, 1000 l vyno per vieną
partiją pagaminti. Pagal technologiją parengtos gamybinės patalpos, kurios iš viso sudaro 635,67 m2
, jas sudaro sandėliai, koridoriai, gamybinės patalpos ir buitinės patalpos. Parengtas žmogaus saugos
organizavimo darbe planas. Panaudotos vyną harmonizuojančios medžiagos, kurios subalansavo
vyno skonį ir kvapą. Vyne atsiskleidė obuolių, svarainių aromatai, ko prieš harmonizuojančių
medžiagų panaudojimą beveik nesijautė. Taip pat skonyje mažiau jaučiasi rūgštis ir nesijaučia
pašalinio kvapo. Vertinant vyno gamybą pagal ekonominius-finansinius rodiklius buvo nustatyta butelio kaina. Atlikus pelno – nuostolio ataskaitą nustatyta, kad įmonė yra pelninga.
Darbo apimtis: darbą sudaro 52 puslapiai, 14 lentelių, 3 paveikslai, 31 literatūros šaltinis,
4 priedai.
Description:
The purpose of paper: To project a fruit and berry wine production company to improve
the quality of wine using harmonizing materials.
The object of paper: apple - quince wine.
The structure of the paper: the work is prepared from theoretical, technological parts and
financial-economic evaluation.
The results of the paper: Production of two types of apple-quince wine, semi-sweet and
dry, is envisaged. 10,000 litres of wine are produced per year, of which 7,000 litres (9,333 bottles) of
dry apple-quince wine and 3,000 l (4,000 bottles) of semi-sweet apple-quince wine. Produced wine
13 alc. Volume %. A recipe for 1000 l (1 batch) of wine and 10000 l of wine was prepared and
calculated. The paper describes the wine production technology, which consists of 16 stages that are
important in their own way and must be responsibly maintained. HACCP analysis and necessary
programs to ensure food safety and quality have been prepared. The equipment used in the company
is selected according to the company's production capacity, 1000 l of wine is produced in one batch.
The technology-based production facilities, which total 635,67 m2
, consist of warehouses, corridors,
production facilities and domestic facilities. A plan for the organization of human safety at work has
been prepared. Wine harmonizing substances were used, which balanced the taste and aroma of the
wine. The aromas of apples and quinces were revealed in the wine, which was hardly felt before the
use of harmonizing substances. There is also less acid in the taste and no foreign smell. The price of
a bottle was determined by evaluating the production of wine according to economic and financial indicators. The profit and loss statement shows that the company is profitable.
The volume of paper. The paper includes 52 pages, 14 tables, 3 illustrations, 31 literature
sources and 4 appendixes.