DSpace talpykla

Netradicinių žaliavų panaudojimas likerių gamyboje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Rekašiūtė, Akvilė
dc.date.accessioned 2022-07-27T09:29:03Z
dc.date.available 2022-07-27T09:29:03Z
dc.date.issued 2022-06-14
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/6082
dc.description The purpose of the paper: To design a liqueur production company and create liqueur recipes using non-traditional raw materials. The object of the paper: A newly designed liqueur production workshop will produce liqueur from non-traditional raw materials. The structure of the paper: The paper consists of a theoretical part, a technological part and a financial-economic evaluation of the project, a company’s building plan and a technological scheme. The results of the paper: Given the current market, two liqueurs have been developed from non-traditional ingredients using gin, cucumbers, basil and American blueberries (Vaccinium). The company will produce 50,000 liter of liqueur per year. Two liqueurs are produced: Cucumber and Basil, and Cucumber Basil and American Blueberry. Liqueur recipes have been developed and the technological process has been developed. The process of producing liqueur is the same. According to the intended production capacity, the company's production facilities with the layout of the equipment have been designed. Based on the technological processes and the company's plan, the company's financial indicators were calculated. As estimated, the investments will pay off approximately within a year. The volume of the paper: the paper includes 38 pages, 25 tables, 1 illustration, 27 literature sources and 1 appendix. en_US
dc.description.abstract Darbo tikslas: suprojektuoti likerių gamybos įmonę panaudojant netradicines žaliavas, sukurti likerių receptūras. Darbo objektas: naujai projektuojamas likerio gamybos cechas, kuriame bus gaminamas likeris iš netradicinių žaliavų. Darbo struktūra: darbas sudarytas iš teorinės dalies, technologinės dalies ir finansinio – ekonominio projekto vertinimo, įmonės pastato plano ir technologinės schemos. Darbo rezultatai: atsižvelgiant į dabartinę rinką buvo sukurti du likeriai iš netradicinių žaliavų, panaudojant džiną, agurkus, bazilikus ir šilauoges. Per metus įmonė pagamins 50000 litrų likerio. Gaminami du likeriai – agurkų ir bazilikų bei agurkų bazilikų ir šilauogių. Sudarytos likerių receptūros ir numatytas technologinis procesas. Likerio gamybos procesas yra vienodas. Pagal numatomą gamybos pajėgumą, suprojektuotos įmonės gamybos patalpos su įrenginių išdėstymu. Remiantis technologiniais procesais bei nubraižytu įmonės planu, apskaičiuoti įmonės finansiniai rodikliai. Nustatyta, kad investicijos į šį projektą atsipirktų per šiek tiek daugiau nei vienerius metus. Darbo apimtis. Darbą sudaro 38 puslapiai, 25 lentelės, 1 paveikslas, 27 literatūros šaltiniai ir 1 priedas. en_US
dc.subject likeris, džinas, spiritinis gėrimas, agurkai, šilauogės, bazilikai en_US
dc.title Netradicinių žaliavų panaudojimas likerių gamyboje en_US
dc.title.alternative Use of non-traditional raw materials in liqueur production technology en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra