DSpace talpykla

Kininio arbatmedžio, Camellia sinensis L., lapų arbatos paruošimas: bendras fenolinių junginių kiekio nustatymas ir palyginimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Ivanauskaitė, Inesa
dc.date.accessioned 2022-07-08T11:09:13Z
dc.date.available 2022-07-08T11:09:13Z
dc.date.issued 2022-06-09
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5792
dc.description Thesis topic: Determination and Comparison of Phenolic Compounds Quantity in Herbal Teas of Camellia sinensis L. Keywords: Green tea, phenolic compounds, tea preparation. Relevance of the topic: It has been observed that green tea, which is prepared by heating for a longer time, has less healing properties than tea that is prepared by heating for a shorter time. In order to find out which preparation method is more suitable, we decided to prepare Chinese tea tree (Camellia sinensis L.) leaf teas according to the manufacturer's instructions, determine the phenolic content, compare the results between prepared teas and provide observations on how the total phenolic content may vary depending on the preparation. Research problem: What is the total amount of phenolic compounds in the prepared Chinese tea tree leaf tea? Object of research: Prepared tea leaves of Chinese tea tree, which contain the total amount of phenolic compounds. Aim of the study: To determine the total amount of phenolic compounds in the prepared Chinese tea tree leaf tea. Objectives of the study: 1. To describe the prevalence, morphological features and biological importance of the main phenolic compounds in Chinese tea tree (Camellia sinensis L.). 2. Describe the methods most often recommended by Chinese tea tree leaves for making tea. 3. To evaluate the total content of phenolic compounds in tea leaves of Chinese tea tree by preparing them according to the manufacturers' instructions. 4. To compare the dependence of the amount of phenolic compounds in the prepared teas on the time duration and temperature. Research methodology: Theoretical related to the analysis of the scientific literature and experimental study. The main results of the empirical study: 1. Chinese tea tree (Latin: Camellia sinensis L.) is most widespread in the tropical and subtropical climate zones. The predominant phenolic compounds in green tea leaves have antioxidant, anti-inflammatory and anti-cancer effects. 2. Green tea is made from chinese tea tree leafs. In the countries of the European Union, producers usually indicate several ways of preparing green tea leaves by indicating the temperature, shelf life and quantity. 3. Most of the phenolic compounds were excreted in Chinese tea leaf tea originating in the European Union. Leaves, including flowers of tea, originating in China, excreted the least amount of phenolic compounds. 4. In the prepared tea leaves of Chinese tea tree, the filling time had a significant effect on the overall release of phenolic compounds, but the water temperature had no effect at all. en_US
dc.description.abstract Darbo tema: Kininio arbatmedžio, Camellia sinensis L., lapų arbatos paruošimas: bendras fenolinių junginių kiekio nustatymas ir palyginimas. Raktiniai žodžiai: Žalioji arbata, fenoliniai junginiai, arbatos paruošimas. Temos aktualumas: Pastebėta, jog žalioji arbata, kuri ruošiama kaitinant ilgiau, turi mažiau gydomųjų savybių, nei arbata, kuri ruošiama kaitinant trumpiau. Norint išsiaiškinti, kuris paruošimo būdas tinkamesnis, nutarėme paruošti kininio arbatmedžio (Camellia sinensis L.) lapų arbatas pagal gamintojo nurodymus, nustatyti fenolinių junginių kiekius, palyginti gautus rezultatus tarp paruoštų arbatų ir pateikti pastebėjimus kaip gali kisti bendras fenolinių junginių kiekis priklausomai nuo paruošimo būdo. Tyrimo problema: Koks paruoštoje kininio arbatmedžio lapų arbatoje bendras fenolinių junginių kiekis? Tyrimo objektas: Paruošta kininio arbatmedžio lapų arbata, kurios sudėtyje yra bendras fenolinių junginių kiekis. Tyrimo tikslas: Nustatyti paruoštoje kininio arbatmedžio lapų arbatoje bendrą fenolinių junginių kiekį. Tyrimo uždaviniai: 1. Aprašyti kininio arbatmedžio (Camellia sinensis L.) paplitimą, morfologinius požymius bei pagrindinių fenolininių junginių biologinę svarbą. 2. Aprašyti dažniausiai gamintojų rekomenduojamus kininio arbatmedžio lapų arbatos paruošimo būdus. 3. Įvertinti bendrą fenolinių junginių kiekį kininio arbatmedžio lapų arbatose paruošiant jas pagal gamintojų nurodymus. 4. Palyginti paruoštuose arbatose fenolinių junginių kiekio priklausomybę nuo laiko trukmės ir temperatūros. Tyrimo metodika: Teorinis, susijęs su mokslinės literatūros analize ir eksperimentinis tyrimas. Pagrindiniai empirinio tyrimo rezultatai: 1. Kininis arbatmedis (lot. Camellia sinensis L.) plačiausiai paplitęs tropinėje ir subtropinėje klimato juostoje. Žaliosios arbatos lapuose dominuojantys fenoliniai junginiai pasižymintis antioksidaciniu, priešuždegiminiu, priešvėžiniu poveikiu. 2. Žalioji arbata gaminama iš kininio arbatmedžio lapų. Europos sąjungos šalyse, gamintojai dažniausiai nurodo kelis žaliosios arbatos lapų paruošimo būdus pateikiant temperatūrą, laikymo trukmę ir kiekį. 3. Daugiausiai fenolinių junginių išsiskyrė kininio arbatmedžio lapų arbatoje, kurios kilmė Europos sąjunga. Mažiausiai fenolinių junginių kiekis išsiskyrė lapų, įskaitant ir žiedų arbatoje, kurios kilmės šalis Kinija. 4. Paruoštuose kininio arbatmedžio lapų arbatose užpylimo laiko trukmė turėjo reikšmingą įtaką bendram fenolinių junginių išsiskyrimui, tačiau vandens temperatūra tam įtakos visiškai neturėjo. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Žalioji arbata, fenoliniai junginiai, arbatos paruošimas en_US
dc.title Kininio arbatmedžio, Camellia sinensis L., lapų arbatos paruošimas: bendras fenolinių junginių kiekio nustatymas ir palyginimas en_US
dc.title.alternative Determination and Comparison of Phenolic Compounds Quantity in Herbal Teas of Camellia sinensis L. en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra