dc.contributor.author |
Seiliuvienė, Sandra |
|
dc.date.accessioned |
2022-07-08T10:42:39Z |
|
dc.date.available |
2022-07-08T10:42:39Z |
|
dc.date.issued |
2022-06-10 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5782 |
|
dc.description |
Thesis topic: Evaluation of Susceptibility to Antibiotics of Probiotics by Different
Manufacturers.
Key words: Microbiota, good bacteria, antibiotics.
Relevance of the topic: Effects of antibiotics on different probiotic preparations.
Study problem: Are probiotics used in combination with antibiotics resistant to the effects of
antibiotics?
Object of research: Evaluation of resistance of antibiotics of five different active substances
and probiotics of good bacteria from five different manufacturers.
The aim of the study: Was to evaluate the antibiotic resistance of probiotics from different
manufacturers.
Research tasks:
1. To describe the effects of antibiotics and good bacteria on intestinal microbiotics;
2. To determine the growth and antibiotic methods of the tested microorganisms;
3. To compare the resistance and susceptibility of probiotics from different manufacturers to
antibiotics.
Research methods: Scientific literature was analyzed during the theoretical research. A
microbiological experiment was performed during the empirical study. The results obtained are
presented in tables, diagrams and photographs.
The main results of the empirical study: The test preparations a, b, d and e (food
supplements) were not affected by the antibiotic cefadroxil and did not form transparent zones. Study
preparation c (medicinal product) is the only study preparation in which the antibiotic cefadroxil has
formed clear zones and the mean diameter of all transparent antibiotics, 31.8 mm, has been most
strongly affected. The microorganisms of test preparation c were most strongly affected by all
antibiotics and were the only ones to stop growing and multiplying after 2 days after stopping the
growth of the microorganisms. The uniqueness of the preparation is a lyophilized culture of
Saccharomyces boulardi bacteria |
en_US |
dc.description.abstract |
Darbo tema: Skirtingų gamintojų probiotikų jautrumo antibiotikams vertinimas.
Raktiniai žodžiai: mikrobiota, gerosios bakterijos, antibiotikai.
Temos aktualumas: Antibiotikų poveikis skirtingiems probiotikų preparatams ir sveiko
žarnyno mikrobiotos svarba.
Tyrimo problema: Ar probiotikai, vartojami kartu su antibiotikais, yra atsparūs antibiotikų
poveikiui?
Tyrimo objektas: Penkių skirtingų veikliųjų medžiagų antibiotikų ir penkių skirtingų
gamintojų gerųjų bakterijų — atsparumo vertinimas.
Tyrimo tikslas: įvertinti skirtingų gamintojų probiotikų atsparumą antibiotikams.
Tyrimo uždaviniai:
1. Aprašyti antibiotikų ir gerųjų bakterijų poveikį žarnyno mikrobiotai;
2. Nustatyti antibiotikų poveikį gerosioms bakterijų kultūroms;
3. Palyginti skirtingų gamintojų probiotikų atsparumą ir jautrumą antibiotikams.
Tyrimo metodai: Teorinio tyrimo metu analizuojama mokslinė literatūra. Empirinio tyrimo
metu atliekamas mikrobiologinis eksperimentas. Gauti rezultatai pateikiami lentelėse, diagramose ir
nuotraukose.
Pagrindiniai empirinio tyrimo rezultatai: Tiriamųjų gerųjų bakterijų preparatų a, b, d ir e
(maisto papildai), antibiotikas — cefadroksilis nepaveikė ir skaidrių zonų aplink probiotikus
nesudarė. Tiriamasis preparatas c (vaistinis preparatas) — tai vienintelis tiriamasis preparatas aplink
kurį, paveikus antibiotiku cefadroksiliu, susidarė skaidrios zonas ir buvo stipriausiai paveiktas visų
antibiotikų, skaidrių zonų skersmens vidurkis 31.8 mm. Tiriamojo preparato c mikroorganizmai buvo
vieninteliai, kurie paveikti antibiotikų, po 2 parų vėl pradėjo augti ir daugintis. Preparato
išskirtinumas — liofilizuota Saccharomyces boulardi bakterijų kultūra. |
en_US |
dc.language.iso |
other |
en_US |
dc.subject |
mikrobiota, gerosios bakterijos, antibiotikai |
en_US |
dc.title |
Skirtingų gamintojų probiotikų jautrumo antibiotikams vertinimas |
en_US |
dc.title.alternative |
Evaluation of Susceptibility to Antibiotics of Probiotics by Different Manufacturers |
en_US |
dc.type |
Other |
en_US |