DSpace talpykla

Vaikų gimtadienio šventės organizavimas restorane „Juodas“

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Baltrušaitytė, Karolina
dc.date.accessioned 2021-08-17T10:41:02Z
dc.date.available 2021-08-17T10:41:02Z
dc.date.issued 2021-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5095
dc.description The final paper. Organization of children's birthday party at the Restaurant Juodas. Karolina Baltrušaitytė. / Scientific advisor: Nijolė Janina Vasiliauskienė; Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. - Kaunas 2021. The purpose of the paper. To organize a children's birthday party at the restaurant Juodas, to carry out technological research - making toasts with sun-dried tomatoes and cream cheese, using different cheese products to evaluate the sensory properties. The object of the paper. Organization of children's birthday party at the Restaurant Juodas. The structure of the paper. Introduction, theoretical part, technological part, financial-economic evaluation, conclusions, recommendations/suggestions, literature and other sources of information, graphic works, appendices. The results of the paper. The theoretical part of the work summarizes the organization of events, nutrition and recommendations for children's nutrition. The work is commissioned, so in the technological part there is a menu of 10 snacks and desserts with technological cards, production descriptions and photos, the prime-cost of two dishes and nutritional - energy values: toasts with sun-dried tomatoes and cream cheese - € 0.20, 65 kcal, vanilla cupcakes with strawberries and almonds - € 0.30, 288.20 kcal. A compilation of raw materials quantity for two days has been developed, the flowchart of the production technology of toasts with sun-dried tomatoes and cream cheese has been drawn, and the technological processes have been described. In the technological part, a study was conducted to determine which of the three different kinds of cream cheese is most acceptable for consumption in the production of toasts with sun-dried tomatoes. Studies have shown that Philadelphia cream cheese has the best sensory properties (texture, taste, smell, consistency). This cream cheese product was used to make a snack (toasts with sun-dried tomatoes and cream cheese) for a children’s birthday party. The graphic part presents technical drawings of the kitchen premises, technological equipment and indicates the technological flows. In the economic part, expenses for electricity, water, raw materials, and other measures have been calculated. The birthday party will cost € 801,87, of which the profit is €160,51. The volume of the paper. The paper includes 46 pages, 22 tables, 2 illustrations, 31 literature sources and 4 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Vaikų gimtadienio šventės organizavimas restorane „Juodas“. Karolina Baltrušaitytė. / Vadovė lekt. Nijolė Janina Vasiliauskienė; Kauno kolegija, Technologijų fakultetas, Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Baigiamojo darbo tikslas. Suorganizuoti vaikų gimtadienio šventę restorane „Juodas“, atlikti technologinį tyrimą – gaminant skrebučius su saulėje džiovintais pomidorais ir kreminiu sūriu, naudojant skirtingas sūrio rūšis įvertinant juslines savybes. Baigiamojo darbo objektas. Vaikų gimtadienio šventės organizavimas restorane „Juodas“. Baigiamojo darbo struktūra. Įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis– ekonominis įvertinimas, išvados, rekomendacijos / pasiūlymai, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas, grafinė dalis, priedai. Baigiamojo darbo rezultatai. Teorinėje darbo dalyje išnagrinėti literatūros šaltiniai apie renginių organizavimą, maitinimo ypatumus ir naujausias vaikų mitybos rekomendacijas. Darbas yra užsakomasis, todėl technologinėje dalyje sudarytas 10 užkandžių ir desertų valgiaraštis su technologijos kortelėmis, gamybos aprašais ir nuotraukomis, 2 patiekalų savikainos ir maistinės– energinės vertės: skrebučių su saulėje džiovintais pomidorais ir kreminiu sūriu – 0,20 €, 65 kcal, Vanilinių keksiukų su braškėmis ir migdolais – 0,30 €, 288,20 kcal. Sudaryta žaliavų kiekio suvestinė dviems dienoms, nubraižyta skrebučių su saulėje džiovintais pomidorais ir kreminiu sūriu technologijos schema, aprašyti technologiniai procesai. Atliktas tyrimas, kurio tikslas buvo įvertinti, kuris iš trijų skirtingų kreminių sūrių yra priimtiniausias, gaminant skrebučius su saulėje džiovintais pomidorais. Remiantis tyrimų rezultatais išaiškėjo, jog geriausias juslines savybes (tekstūrą, skonį, kvapą, konsistenciją), turi kreminis sūris „Philadelphia“. Ši kreminio sūrio rūšis naudojama gaminant užkandį vaikų gimtadienio šventėje. Grafinėje dalyje nubraižytas restorano „Juodas“ patalpų išdėstymo planas, technologiniai įrenginiai ir nurodyti technologiniai srautai, kad maistas būtų ruošiamas laikantis nustatytų higienos normų reikalavimų, naudojant saugius ir tinkamai prižiūrimus įrenginius ir inventorių. Ekonominėje dalyje apskaičiuotos išlaidos: elektrai, vandeniui, žaliavoms bei kitoms priemonėms. Gimtadienio šventės kaina – 801,87 €, iš jų pelną sudaro 160,51 €. Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 46 puslapiai, 22 lentelės, 2 paveikslų, 31 literatūros šaltiniai, 4 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject renginys, organizavimas, maitinimas, vaikų mityba en_US
dc.title Vaikų gimtadienio šventės organizavimas restorane „Juodas“ en_US
dc.title.alternative Organization of children's birthday party at the Restaurant Juodas en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra