DSpace talpykla

Maisto saugos užtikrinimas koldūnų gamybos įmonėje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Tarasenko, Kristina
dc.date.accessioned 2021-08-17T08:12:07Z
dc.date.available 2021-08-17T08:12:07Z
dc.date.issued 2021-06-16
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5090
dc.description The final paper. Food safety assurance in dumplings production company. Kristina Tarasenko. Scientific advisor: Assoc. Prof dr. Aušra Steponavičienė; Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. – Kaunas, 2021. The purpose of the paper. To develop food safety management procedures in the production of dumplings in accordance with the requirements of the international food safety standard ISO 22000. The object of the paper. Dumplings production in the company. The structure of the paper. Introduction; theoretical part; planning and realization of safe food production; financial and economic evaluation of the project; conclusions; literature and other sources of information; appendices. The rezults of the paper. An analysis of information sources showed that dmplings consist of simple components such as flour, minced meat, water, spices and oil. Using natural and high-quality raw materials, dumplings can be also beneficial to the human body. Production of quick-frozen foods like dumplings are one of the fastest growing parts of the food industry. The production of dumplings is constantly increasing, thus creating huge market potential, and a responsible approach to product safety and quality. Based the insights of the theoretical part, product ant raw material descriptions are prepared, which specify the product quality requirements. The flowcharts of the technological process of dumplings has been prepared and the processes and parameters have been described (acceptance of the raw meat materials -18 ºC / +4 ºC, formation of dumplings +4 ºC, product storage -18 ºC). HACCP plan and a description of the prerequisite programes that ensure the production of safe products have been prepared. All risk factors were analyzed and important points were identified: CCP 1B raw meat material acceptance, CCP 2B storage of raw meat material, CCP 3B product freezing, CCP 4P packaging and labelling, CCP 5B storage of product. The company‘s premises are marked with safety zones to avoid cross-contamination. The total occupied are of premises is 233,5 m2. A financial – economic calculation was carried out, during which the prime-cost of dumplings with meat was set 4,29 Eur / kg. The volume of the paper. 50 pages, 20 tables, 1 illiustration, 29 literature sources, 2 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Maisto saugos užtikrinimas koldūnų gamybos įmonėje. Kristina Tarasenko. Vadovė doc. dr. Aušra Steponavičienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. - Kaunas, 2021. Darbo tikslas. taikant maisto saugą reglamentuojančio tarptautinio standarto ISO 22000 reikalavimus koldūnų gamyboje parengti maisto saugos valdymo procedūras. Darbo objektas. Koldūnų gamyba įmonėje. Darbo struktūra. Įvadas; teorinė dalis; saugių maisto produktų gamybos planavimas ir realizavimas; finansinis–ekonominis projekto įvertinimas; išvados; literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas; priedai. Darbo rezultatai. Atlikta informacijos šaltinių parodė, jog koldūnai susideda iš nesudėtingų komponentų, kaip miltų, maltos mėsos, vandens, prieskonių ir aliejaus. Naudojant natūralias ir kokybiškas žaliavas, koldūnai gali būti ir naudingi organizmui. Greitai užšaldytas maistas, kaip koldūnai, yra vienas iš sparčiausiai augančių maisto pramonės dalis. Koldūnų gamybos apimtis nuolat didėja, taip sukurdama didžiulį rinkos potencialą, ir atsakingu požiūriu į produkto saugą ir kokybę. Atlikus teorinės dalies įžvalgas, yra parengti produkto ir žaliavų aprašai, kuriuose nurodomi produkto kokybės reikalavimai. Parengta koldūnų technologinio proceso schema ir apibūdinti vykdomi procesai bei parametrai (Mėsos žaliavų priėmimas -18 ºC / +4 ºC, koldūnų formavimas +4 ºC, gaminių sandėliavimas -18 ºC). Sudarytas RVASVT planas bei būtinųjų programų aprašas, kurie užtikrina saugios produkcijos gamybą. Išanalizuoti visi rizikos veiksniai ir nustatyti svarbūs taškai: SVT 1B mėsos žaliavos priėmimas, SVT 2B mėsos žaliavos sandėliavimas, SVT 3B gaminių užšaldymas, SVT 4F fasavimas ir ženklinimas, SVT 5B gaminių sandėliavimas. Suprojektuotos įmonės patalpos sužymėtos saugos zonomis, siekiant išvengti kryžminės taršos. Bendras užimamas patalpų plotas – 233,5 m2. Atliktas finansinis – ekonominis skaičiavimas, kurio metu nustatyta koldūnų su mėsa savikaina 4,29 Eur/kg. Darbo apimtis. 50 puslapių, 20 lentelių, 1 paveikslas, 29 literatūros šaltinių, 2 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject RVASVT planas, koldūnai, koldūnų gamyba en_US
dc.title Maisto saugos užtikrinimas koldūnų gamybos įmonėje en_US
dc.title.alternative Food safety assurance in dumplings production company en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra