DSpace talpykla

Puskiečio Tilsit fermentinio sūrio su ožragės sėklomis gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Rupšytė, Guoda
dc.date.accessioned 2021-08-17T06:20:44Z
dc.date.available 2021-08-17T06:20:44Z
dc.date.issued 2021-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5080
dc.description The final paper. Production of semi-hard fermented cheese Tilsit with fenugreek seeds production. Guoda Rupšytė. Scientific advisor: lecturer Ilona Šostakienė; Kauno kolegija/University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Departamento of Food Technology. – Kaunas, 2021. The purpose of the final paper. To design the optimal technological process of production of semi–hard fermented Tilsit cheese with fenugreek seeds. The object of the final paper. Production of semi-hard fermented cheese with fenugreek seeds. The structure of the final paper. Introduction, theoretical part, technological part, financial-economis evaluation of the project, conclusions, literature and other information sources, appendices. The results of the final paper. A workshop for the production of semi-hard Tilsit fermented cheese with fenugreek seeds has been designed, which intended production capacity is 2 800 kg/shift of fermented cheese with fenugreek seeds Tilsit cheese. It is calculated that 32 000 kg of milk, 14 kg of calcium chloride, 1.4 kg of enzyme, 3.36 kg of starter cultures and 33.6 of fenugreek seeds are required to produce 2 800 kg of fermented cheese. According to the technological process, the equipment that ensures the production processes is selected. The total area of the premises is calculated according to the area occupied by the facilities. The total area of the company is 864,68 m2, whereas production area is 468,40 m2. The technological process of Tilsit semi-hard fermented cheese with fenugreek seeds, the occurring physical and chemical changes were analyzed and two Critical Control Points (CCP) where identified: pasteurization of milk (CCP - 1B) and detection of metal fragments with a metal detector (CCP - 2P). The prime-cost of the product is 10 Eur/kg. The volume of the final paper. The paper consists of 57 pages, 33 tables, 9 figures, 21 references. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Puskiečio Tilsit fermentinio sūrio su ožragės sėklomis gamyba. Guoda Rupšytė. / Vadovė lekt. Ilona Šostakienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Baigiamojo darbo tikslas. Suprojektuoti optimalaus technologinio proceso puskiečio Tilsit fermentinio sūrio su ožragės sėklomis gamybą. Baigiamojo darbo objektas. Puskiečio Tilsit fermentinio sūrio su ožragės sėklomis gamyba. Baigiamojo darbo struktūra. Įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, finansinis-ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas, priedai. Baigiamojo darbo rezultatai. Suprojektuotas puskiečio Tilsit fermentinio sūrio su ožragės sėklomis gamybos cechas, kuriame numatyta gaminti 2 800 kg per pamainą. Apskaičiuota, kad pagaminti 2800 kg fermentinio sūrio, reikia priimti pieno 33 365 kg, sunaudoti 14 kg kalcio chlorido, 1,4 kg fermento, 3,36 kg raugo, 33,6 kg ožragės sėklų, 98 kg druskos ir pakavimo medžiagų: 755 vnt polimerinių maišelių, 755 vnt etikečių, 378 vnt kartoninės taros. Pagal technologinį procesą parinkti įrenginiai, užtikrinantys gamybos procesus. Pagal įrenginių užimamą plotą yra apskaičiuojami patalpų plotai. Bendras plotas: 864,68 m2, gamybos plotas sudaro 468,40 m2. Išanalizuotas puskiečio Tilsit fermentinio sūrio su ožragės sėklomis technologinios procesas ir juose vykstantys fizikiniai, cheminiai pokyčiai ir nustatyti du svarbūs valdymo taškai (SVT): pieno pasterizavimas (SVT1B) ir metalo priemaišų aptikimas metalo detektoriumi (SVT2F). Produkto savikaina: 10,00 Eur/1kg. Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 57 puslapiai, 33 lentelės, 9 paveikslai, 21 literatūros šaltinis. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject gamyba, sūris, pienas, ožragės sėklos en_US
dc.title Puskiečio Tilsit fermentinio sūrio su ožragės sėklomis gamyba en_US
dc.title.alternative Production of semi-hard fermented cheese Tilsit with fenugreek seeds production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra