DSpace talpykla

Jogurto su pistacijomis gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Baltrušienė, Živilė
dc.date.accessioned 2021-08-16T11:37:29Z
dc.date.available 2021-08-16T11:37:29Z
dc.date.issued 2021-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5062
dc.description Thesis. Production of yoghurt with pistachios. Živilė Baltrušienė / Head dr. Ernesta Trečiokienė; Kaunas College, Department of Food Technology, Faculty of Technology - Kaunas 2021. Aim of the work: to design a yogurt with pistachio production company. The object of the work: yogurt with pistachios production workshop. Structure of the work: introduction, theoretical part, technological part, economic-financial evaluation of the project, conclusions, literature and other sources of information, appendices. Results of the work: a yoghurt with pistachios production workshop with a capacity of 5000 kg of yoghurt with pistachios per shift with a fat content of 3.5 % was designed. The main raw materials for the production of the product have been calculated: raw cow's milk 4250.67 kg per shift, pistachios - 858.5 kg, bags for packing yoghurt will need 18182 units, boxes - 1515. According to the technological process in the yoghurt production workshop risk factors. Identify SVT: Two factors (biological and chemical) have been identified for raw milk acceptance and biological during pasteurization. A yoghurt production workshop has been designed, where the area of production premises is - 303.25 m2, and the total area of the whole workshop is 495.25 m2. After the economic-financial evaluation of the company, it was determined that the annual production income of yogurt with pistachios is 4089601 Eur, and the price per 1 kg of yogurt with pistachios is 3.80 Eur. Thesis consists of: 36 pages, 11 tables, appendices 1 and 2 of the technological diagram. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Jogurto su pistacijomis gamyba. Živilė Baltrušienė/ Vadovė dr. Ernesta Trečiokienė; Kauno Kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra – Kaunas 2021. Baigiamojo darbo tikslas: suprojektuoti jogurto su pistacijomis gamybos įmonę. Baigiamojo darbo objektas: jogurto su pistacijomis gamybos cechas. Baigiamojo darbo struktūra: įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, ekonominis – finansinis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kiti informacijos šaltiniai, priedai. Baigiamojo darbo rezultatai: suprojektuotas jogurto su pistacijomis gamybos cechas, kurio našumas 5000 kg jogurto su pistacijomis per pamainą 3,5 % riebumo. Apskaičiuotos pagrindinės žaliavos produktui pagaminti: žalias karvių pienas 4250,67 kg per pamainą, pistacijų – 858,5 kg, maišelių jogurtui supakuoti reikės 18182 vnt., dėžių – 1515. Pagal jogurto gamybos ceche vykstantį technologinį procesą nustatyti ir išanalizuoti biologiniai, fizikiniai ir cheminiai rizikos veiksniai. Nustatyti SVT: žalio pieno priėmimas nustatyti du veiksniai (biologinis ir cheminis) ir pasterizavimo metu – biologinis. Suprojektuotas jogurto gamybos cechas, kur gamybinių patalpų plotas yra – 303,25 m2, o viso cecho bendras plotas 495,25 m2. Atlikus ekonominį – finansinį įmonės įvertinimą, nustatyta, jogurto su pistacijomis metinės gamybos pajamos – 4089601 Eur, o kaina už 1kg jogurto su pistacijomis – 3,80 Eur. Baigiamojo darbo apimtis: darbą sudaro 36 puslapiai, lentelių 11, technologinė diagrama 1 ir 2 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Jogurtas, pistacijos, rauginimas, simbiotinės kultūros en_US
dc.title Jogurto su pistacijomis gamyba en_US
dc.title.alternative Production of yoghurt with pistachios en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra