Santrauka:
Baigiamasis darbas. Jogurtų su kramtomosios gumos skoniu ir konservuotais kukurūzais gamyba. Brigita Romelytė. / Vadovė lekt. Ilona Šostakienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021.
Baigiamojo darbo tikslas: sumodeliuoti kramtomosios gumos skonio jogurto ir jogurto su konservuotais kukurūzais gamybai technologinį procesą.
Baigiamojo darbo objektas: jogurto gamybos technologija.
Baigiamojo darbo struktūra: įvadas, teorinė dalis, technologinė dalis, analitinė dalis, finansinis-ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūra ir kiti informacijos šaltiniai, priedai.
Baigiamojo darbo rezultatai: suprojektuotas kramtomosios gumos skonio jogurto ir jogurto su kukurūzais gamybos cechas, gaminantis 3000 kg per pamainą, dirbantis 5 dienas per savaitę po 8 valandas. 2000 kg 3,5 % riebumo kramtomosios gumos skonio jogurto su sacharoze ir 1000 kg 3,5 % riebumo jogurto su kukurūzais gamybai reikės 2933,51 kg žalio pieno, 303 kg sacharozės, 80,8 kg kramtomosios gumos pastos ir 202 kg konservuotų kukurūzų tyrės. Jogurto gamybos technologinio proceso metu nustatyti 3 svarbūs valdymo taškai: SVT-1C pieno priėmimo metu, SVT-2B pieno pasterizavimo ir SVT-3F jogurto išpilstymo metu, jų valdymui pritaikytos 6 būtinosios programos. Bendras įmonės plotas 251,8 m2 iš jų 137 m2 užima gamybinės patalpos. Kramtomosios gumos skonio jogurto savikaina – 4,5 Eur/kg, jogurto su kukurūzais – 2,95 Eur/kg.
Baigiamojo darbo apimtis: darbą sudaro 47 puslapiai, 26 lentelės, 5 paveikslai, 33 literatūros ir kitų informacijos šaltinių ir 3 priedai.
Description:
The final paper. Production of chewing gum flavour yogurt with canned corn. Brigita Romelytė. Scientific advisor: Ilona Šostakienė; Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. – Kaunas, 2021.
The purpose of the final paper: to design technology for the production of chewing gum flavour yogurt with and canned corn.
The object of the final paper: yogurt production technology.
The structure of the final paper: introduction, theoretical part, technological part, analytical part, financial-economic evaluation of the project, conclusions, literature and other sources of information, appendices.
The results of the final paper: a production workshop of chewing gum flavour yogurt with and corn has been designed which production capacity is 3000 kg per shift, working 5 days a week for 8 hours. To produce 2000 kg of 3,5 % fat chewing gum flavour yogurt with sucrose and 1000 kg of 3,5 % fat yogurt with corn, 2933,51 kg of raw milk, 303 kg of sucrose, 80,8 kg of chewing gum paste and 202 kg of canned corn puree will be required. During the technological process of yogurt production, three Critical Control Points were identified: CCP-1C during milk reception, CCP-2B during milk pasteurization and CCP-3P during yogurt bottling, 6 prerequisite programmes were adapted for their control. The total area of the company is 251.8 m2, of which 137 m2 is occupied by production premises. The prime-cost of chewing gum flavour yogurt is 4.5 EUR/kg, yogurt with canned corn puree is 2.95 EUR/kg.
The volume of the final paper: paper consists of 47 pages, 26 tables, 5 illustrations, 33 literature and other sources of information, and 3 appendixes.